dinsdag 19 januari 2021

De ascensie serie Video 7 – Het belang van de vrije wil


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Hier zijn we terug, samenwerkend, om jouw trillingsfrequentie te verhogen. Je moet begrijpen dat, bij het ervaren van wat er de komende dagen staat te gebeuren, vele onder jullie verward, verdrietig of aangeslagen kunnen worden. Je kan je verwachten aan een hele reeks van emoties en daarom willen we graag terugkeren naar het basis van Een Cursus in Wonderen, namelijk dat de wereld neutraal is en dat jij de verhalen die jij verkiest op de wereld legt, je legt op de wereld de overtuigingen die jij gelooft, je legt jouw waarden op de wereld.

Wanneer je nu door dit proces gaat – dat noodzakelijk is, moet je weten dat je zicht zult krijgen op wat jouw waarden zijn en zal je bovendien de mogelijkheid hebben om deze betekenis te herwaarderen. Dit is precies hetzelfde wat er gebeurt bij iemand die Een Cursus in Wonderen doet, je aanvaardt jouw waarden en normen voor wat ze zijn en je begint alles op zijn juiste waarde te zien. Zo werkt het proces, dat verschillende jaren in beslag kan nemen, terwijl je de lessen doet en de tekst leert te begrijpen.

Wat er nu op jullie planeet gaande is, is de versnelde versie van wat er zo allemaal door iemand heen gaat wanneer hij Een Cursus in Wonderen doet, een herwaardering van alles wat je gelooft over de wereld, over jezelf, over wat goed en slecht is, over wat God is en wat God niet is.

Het worden een aantal jaren van intense transformatie. Dit is reeds begonnen. 2020 was duidelijk een jaar van kennismaken met de nieuwe wereld. Maar er zijn twee nieuwe werelden. Je hebt de nieuwe wereldorde, met een onderdrukkend en controlerend regime en met de bedoeling om iedereen op de planeet onder controle te houden. Het is het verderzetten van de controle die er altijd al is geweest maar lang verborgen en versluierd was. Regeringen worden nu gezien zoals ze zijn. Ze doen wat zij willen en het maakt hen niet uit of je hier wel of niet mee akkoord gaat, ze hebben er nooit om gegeven of je nu wel of niet akkoord was met hen, maar deden wel alsof het hen wel kon schelen of je akkoord ging. Aan de vele recente verkiezingen in jullie landen, welk land dan ook, kan je echter vaststellen dat gelijk wie er aan de macht is, overal hetzelfde soort zaken gebeuren. Het maakt niet uit wie er aan de macht is, er wordt toch niet naar jou geluisterd. Wie er ook aan de macht is, de waarden van de diep vast geankerde systemen van de driedimensionale wereld, deze materialistische wereld, dit speelplein van het ego, het maakt niet uit, blijven onveranderd.

Er is ook een andere nieuwe wereld. De andere nieuwe wereld streeft gelijkheid na. De andere nieuwe wereld is eerlijker. De andere nieuwe wereld is zachtaardiger. De andere nieuwe wereld is een meer liefdevolle plek met minder slaafsheid.

En dit jaar moet er een keuze gemaakt worden, moet je de keuze maken tussen de wereld die jij verkiest. En alles wat je denkt, alles wat je voelt, alles waarin je gelooft zal uitgedaagd worden. Alles wat je ziet en ervaart komt naar de oppervlakte zodat je, door gebruik te maken van jouw vrije wil, jouw keuze kunt maken.

Je moet weten dat wanneer de regeringen hun agenda s verborgen hebben, jij niet echt gebruik gemaakt hebt van jouw vrije wil. Je hebt niet echt gekeken naar wat ze deden en je hebt niet echt gezegd dat dit ook was wat jij wou. Je hebt gekeken naar hun acties en gezegd dat je iets anders wou, dat je niet tevreden was met het voorstel. Dat je een ander voorstel wou. Maar wat je niet begreep is dat het zowel nieuwe voorstel als het vorige uit dezelfde pot nat kwamen. Daar was jij je niet bewust van. Jouw vrije wil was dus niet echt, maar misleid.

Je moet echter goed begrijpen dat je in 2021 een duidelijke keuze moet maken. Dus iedereen die naar deze video kijkt - of die dit leest - vragen we om jouw geloof over de wereld te onderzoeken. Wat denk je werkelijk over de mensheid en wat heeft echt waarde voor jou? Waardeer jij jouw vrijheid echt, dit door God gegeven geschenk, dat jou toebehoort? Voel jij waardering voor liefde? Hoe waardeer jij creativiteit?

We vragen jou om met zorg te kijken naar de mogelijkheden die jou geboden worden. Schenk niet alleen aandacht aan de oppervlakkige verhalen die deze twee werelden jou te bieden hebben, want deze twee verschillende werelden vertellen jou ook verschillende dingen. Maar ga voorbij deze verhalen waar de waarheid ligt. Het is echt nodig dat je voorbijgaat aan wat bovenop ligt en dat je duidelijk onderzoek doet wat elk van hen jou te bieden heeft.

We willen jou hierin niet beïnvloeden. Maar wat je heel goed moet begrijpen is dat de keuze die je dit jaar maakt de keuze is voor de rest van jouw incarnatie. Dit jaar is een heel belangrijk jaar en het is heel, heel belangrijk dat je niet ongeïnteresseerd reageert met ‘zo is het altijd geweest, zo ben ik nu eenmaal en zo zal het en ik altijd zijn’. Je moet echt dieper graven en spitten onder de bovenste laag van de politieke aangelegenheden en het is nodig dat je bovendien kijkt naar wat deze aangelegenheden voortgebracht hebben. Onderzoek goed wat de toekomst van deze beide werelden jou te bieden hebben. Het is dezer dagen gemakkelijk om misleid te worden en het is altijd gemakkelijk geweest om de mensheid te misleiden.
Zij die weten en begrijpen hoe het ego werkt, die weten hoe het materialisme werkt, die weten hoe magnetisme werkt, hebben jou altijd voor gek gezien. We willen daarom, zeker dit jaar, dat je al die mooie woorden niet zomaar gelooft. Dat je verder kijkt, voorbij deze woorden, naar het werkelijke doel erachter. Je moet begrijpen hoe belangrijk dit jaar wel is.

Degenen onder jullie die reeds een tijd werken met Een Cursus in Wonderen vergaat het iets makkelijker dan zij die pas begonnen zijn, omdat men in het begin dat men werkt met Een Cursus in Wonderen dit als ontwrichtend kan ervaren. Het kan er in het begin woelig aan toegaan. En als je met Een Cursus in Wonderen begint wanneer de storm reeds begonnen is, kan dit als het ware zorgen voor een redelijke onbalans.

Zij die reeds geruime tijd bezig zijn met Een Cursus in Wonderen zullen heel dankbaar zijn omdat je ondervindt hoe vaak je op deze leerstof kan terugvallen. En aan hen die dus reeds geruime tijd bezig zijn met Een Cursus in Wonderen willen wij vragen om, op de manier waar jij je goed bij voelt, jouw leiderschap, jouw gezond verstand, jouw vriendelijkheid, jouw vrijgevigheid aan te bieden aan de mensen die jou omringen. Dit jaar wordt voor hen die niet werken met Een Cursus in Wonderen, voor hen die hun denken niet hertraint hebben, voor hen die geen onderscheidingsvermogen ontwikkeld hebben of geen aansluiting voelen met hun begeleidend systeem, een bijzonder uitdagend jaar. Het is niet zo dat je op een podium moet gaan staan om zieltjes te winnen. We vragen enkel om vriendelijk te zijn en jouw kennis te delen. De mensen zullen dit goed kunnen gebruiken.

Ik ben degene die je kent als Jezus bespreken jou binnenkort terug.


4 opmerkingen: