donderdag 7 januari 2021

Les 8 ~ Mijn denkgeest is voortdurend bezig met voorbije gedachten. Met commentaar van Jezus.


 

Gezegend ben jij inderdaad. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Onze felicitaties om ook nu aanwezig te zijn voor les 8. Een week lang ben je nu bezig met deze nieuwe training en het is belangrijk dat je weet dat ik samen met jou deze lessen doe. Ik sta naast je en ik hou je hand vast terwijl jij dit transformatie-programma van de denkgeest doormaakt.

Wanneer je gebruik maakt van je vrije wil – het meest krachtige scheppingsmiddel in het universum – en je bent bereid de manier waarop je naar de wereld kijkt in vraag te stellen zet dit een transformatie van de wereld in gang. De manier waarop je naar de wereld kijkt komt van in jou. Wanneer je de ervaringen uit het verleden, de ervaringen die de basis vormen voor jouw keuzes, wanneer je die niet in vraag stelt dan creëer jij voortdurend dezelfde dingen. Wanneer die dingen niet geschikt zijn dan ontwikkel je ongezonde patronen en een ongezonde manier van handelen met lijden tot gevolg.

Wanneer je nu jouw vermogen tot het maken van keuzes, dat gesteund is op jouw verleden, in vraag begint te stellen zoals ‘wanneer ik over het verleden denk, dan denk ik niet echt over iets’, dan vorm jij hier een beeld van. Wanneer jij dingen herbeleeft of terugdenkt aan dingen, dan maak je gebruik van jouw verbeeldingskracht. Via jouw eigen filter ga je terug naar die tijd en plaats waarin jij een keuze over iets hebt gemaakt – of dat nu iets goed is of slecht of iets met weinig of geen betekenis – en breng je die herinnering terug in het heden waardoor het huidig moment geïnfecteerd wordt.

Je moet goed weten dat het huidig moment vrij en zuiver moet zijn wil je met een heldere geest nieuwe dingen creëren. We willen dus dat je meer aanwezig bent in het nu en dat je het huidig moment accepteert omdat alles gebeurt in het huidige moment. Wanneer je dus jouw gedachten en overtuigingen uit het verleden meebrengt naar het nu, naar het huidige moment en je jouw huidige keuzes en oordelen baseert op de ervaringen van vroeger, dan krijg je steeds weer dezelfde dingen.

Het heden, het nu, is wat we hier willen cultiveren; dat je begint in te zien dat de tijd die je spendeert aan het steeds opnieuw overdenken en herhalen van de spijt uit het verleden, een verspilling is van jouw creatieve energie naar de toekomst toe. En dat resulteert in niets anders dan de verspilling van het huidige moment, het enige moment waarin jouw creatieve geest aan het werk is. Bezoedel dus dit huidig moment niet.
Wanneer jij je verdrietig voelt, depressief of lijdt dan heb je afstand genomen van het huidige moment. Je denkt dan aan de slechte dingen die jou overkomen, je maakt je zorgen over of je hebt spijt van het verleden en over de tijd die je verspilt hebt. Maar je verspilt nog steeds je tijd wanneer je blijft terugkijken naar het verleden en oordeelt en vindt dat het anders had moeten zijn.

Dit is heel behulpzaam voor het in praktijk brengen van vergeving, wat deze cursus wil cultiveren in jouw bewustzijn, want als je niet steeds de wonden uit het verleden blijft openhalen of de zonden die iemand tegenover jou heeft begaan, blijft oprakelen, dan houdt ook de haat tegenover hen op. En wanneer je ze ontmoet, ontmoet je ze in het heden, in het huidige moment en accepteer je hen vrij, zoals ze zijn.
Het blijven vasthouden aan het verleden en het niet vergevend zijn wil zeggen dat je de mensen niet kan ontmoeten zoals ze nu in dit moment zijn. Je legt laagje op laagje over wat ze gedaan hebben, gezegd hebben, niet hadden mogen doen of niet hadden mogen zeggen tussen jou en hen en je blijft zitten met een onjuist idee over die mensen.

In het nu leven, in het huidig moment zijn is dus een liefdevol iets. En deze les zorgt voor een liefdevolle aanpak. Je begint niet alleen jezelf te bevrijden van de illusies van het verleden en de toekomst, maar ook al diegenen die je opneemt in jouw oordelen over hen en hoe je naar hen kijkt. En misschien voor de eerste keer in je leven ontmoet je hen volledig vrij van alle oordeel waardoor je in dat moment een open en oprechte interactie met hen hebt. In de loop van tijd wordt dit gecultiveerd.

Wanneer je mensen ontmoet en je hebt te maken met wrokgevoelens, dan is dat een negatief gevoel en worden deze wandaden uit het verleden nog steeds uitgevochten en gevoed. Wanneer je begint met deze wonden uit het verleden los te laten, deze oordelen en verhalen – over je ouders, je ex, je partners – dan maak je ook gelijk de toekomst vrij van schaarste, van het gebrek aan een thuis, van het verlies van een baan, van verraad. Het zijn deze illusies die jouw denken in het huidige moment bezoedelen en die oorzaak zijn van lijden.

Dankjewel om hier vandaag samen te zijn. Het verheugd ons dat je samen met ons deze reis onderneemt op weg naar een nieuwe zuivere denkgeest. Deze lessen bevrijden jou van de gevangenis van jouw gedachten die jou pijn doen en je moet weten dat dit inderdaad een heel krachtig proces is. We spreken je morgen weer.

 

2 opmerkingen: