zaterdag 2 januari 2021

Les 3 ~ Ik begrijp niets wat ik in deze kamer [in deze straat, uit dit raam, op deze plek] zie. Met commentaar door Jezus.


 

Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die jij kent als Jezus.

En dit is een belangrijk jaar voor jou. Je bent hier bij les 3 in een heel, heel vroeg stadium waarin jij jezelf nu afvraagt hoe je de werkelijkheid ziet. Hoe de werkelijkheid gezien wordt, wordt door de meesten nooit in twijfel getrokken. Het voelt heel normaal om te zeggen 'dit is goed of dat is fout' en 'zij is goed en hij is slecht' en 'dit staat mij goed, maar jou staat het helemaal niet'. Maar wat je oordeel ook is, het is gebaseerd op jouw perceptie van de werkelijkheid.

De emotionele feedback van je begeleidingssysteem, het liefdevolle systeem dat je kreeg en dat jou zegt hoe dicht je bij liefde bent of hoe ver je ervan bent afgedwaald, geeft jou de nodige informatie over jouw oordelen.

Als je naar het gedrag van iemand kijkt en je oordeelt hierover als ‘dat is niet goed’ of ‘dat zouden ze niet mogen doen’, dan krijg je feedback van jouw emotioneel begeleidingssysteem. Die terugkoppeling is een slecht gevoel zijn en je associeert dat slechte gevoel met de actie van degene die je veroordeelt. Wat er echter gebeurt is dat jouw feedbacksysteem, dit prachtige begeleidingssysteem dat je hebt gekregen, jou de terugkoppeling geeft over jouw eigen houding, jouw gewoontes. Dit is het grote geheim dat jullie allemaal missen in alles wat je te leren krijgt. Het begeleidingssysteem vertelt jou over jouw gedrag.

Oordeel niet opdat je niet zou lijden. Niet omdat je wordt gestraft door een wraakzuchtige God, zoals velen van jullie geloven, maar omdat je begeleidingssysteem perfect is en het je altijd blijft zeggen hoe dicht je bij liefde bent of hoe ver je er van afgedwaald bent.

Wanneer je dus kijkt naar het gedrag van iemand en zegt dat dat gedrag slecht en onaanvaardbaar is of dat het slechte mensen zijn omwille van hun gedrag, dan zegt jouw liefdevolle begeleidingssysteem dat jou leert hoe je lief kan hebben: 'Ho, ho, wacht eens even’ en het geeft je een negatieve emotionele reactie omdat je zojuist afgedwaald bent van de liefde. Omdat je de ander niet zag met een vergevende blik.

We werken hier met het principe dat je de betekenis van iets niet kent. Als je iemand iets ziet doen of je hoort iemand iets zeggen of je kijkt naar de informatie op je televisiescherm, dan kan je dit niet begrijpen omdat je de motivatie erachter niet kent. Je hebt geen flauw benul van de evolutie van die mensen en je weet niet wat zij hier komen leren.

Je moet dus niet oordelen, niet alleen omdat het liefdeloos is, maar omdat je zelf lijdt doordat je bent afgedwaald van liefde door je oordeel, je afscheiding, het aanklagen van de ander. Jouw begeleidingssysteem werkt perfect. Het is perfect. Het vertelt je voortdurend hoe dicht je bij de liefde bent.
In je vrede, je geluk en in je vreugde zegt het jou: ‘ja, je bent op de weg van de liefde’. Wanneer je frustratie, schaamte en angst voelt, zegt het: 'nee, lieve schat, je zit op het verkeerde spoor’.
Je moet dus kijken naar hoe je de dingen waarneemt. Jouw waarneming, jouw perceptie maakt je wereld. Jouw waarneming maakt jouw emotionele wereld en dat is het enige wat je kent, wat je ervaart. Je denkt dat het iets buiten jou is, maar wat je ervaart is jouw eigen innerlijke wereld, de wereld van jouw perceptie, interpretatie en oordeel.

Ik ben degene die je kent als Jezus is en we zijn blij dat je vandaag bij ons bent voor les 3. Doe je les zoals gevraagd. Kijk naar de verhalen die jij over de wereld hebt en welk gevoel je hierbij krijgt. Morgen zijn we er terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten