dinsdag 2 februari 2021

Les 34 ~ Ik zou in plaats hiervan vrede kunnen zien. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is natuurlijk de gedachte waarmee je kunt zien welke keuze je gemaakt hebt.
Wanneer jij jezelf waarneemt is het onbewuste verlangen voor aanval en strijd iets waar de meeste van jullie zich totaal niet bewust van zijn. Met een onschuldige blik kijk je naar jouw bewustzijn en je ziet jezelf als een liefdevol, vriendelijk wezen, tenzij je uit je tent wordt gelokt. Laat ons eens kijken naar dit voorbehoud van ‘uit je tent gelokt worden’.

Het is waar dat je een liefdevol wezen bent. Je werd gemaakt uit liefde, van liefde en voor liefde. Deze waarheid ben je vergeten en je werd zodanig onderwezen om het je niet meer te herinneren. Maar deze plek is een plek van afscheiding. Onthoud dat goed. De standaardinstelling hier is die van afscheiding.

Hoe kan je dit weten? Kijk maar naar jouw lichaam. Jouw afgescheiden lichaam toont jouw geloof in afscheiding aan. Het is het meest krachtige middel dat door het ego gebruikt wordt om te bewijzen dat je alleen en verlaten bent. Het is het voertuig van het ego en wordt door de meesten van jullie zo gebruikt.
In en van zichzelf is het lichaam neutraal. Je kan het zowel gebruiken voor het goede als voor het slechte. Je kan ervan houden of je kan het haten. Je kan het gebruiken als communicatiemiddel, als een wapen of als prooi.

Je moet leren begrijpen dat het een keuze is om dingen op een andere manier te zien.
Het is een keuze, vanuit jouw vrije wil, hoe jij gebruik maakt van jouw lichaam. Wat het is en waar het voor dient, daar komen we later nog op terug. Voor nu herinneren wij jou eraan dat jouw manier van kijken naar de wereld en de innerlijke ervaring die daarmee gepaard gaat, jouw keuze is.

Wanneer een gevoel van woede, oordeel of haat opkomt zeg dan tegen jezelf: ‘ik kan hier anders naar kijken. Ik ben in staat om hier op een andere manier naar te kijken. Ik hoef deze wonden bij mezelf niet te veroorzaken’.

Want dat is wat jullie doen, geliefden, wanneer je geen vrede waarneemt. Je valt jezelf aan. Je vergist je als je denkt dat je de ander aanvalt. Dat gevoel van leed, van verlies van vrede, bezorgdheid, angst of woede veroorzaakt een wonde in jouzelf.

Doe deze les met een gevoel van welwillendheid en blijheid. Wees je er bewust van dat je met deze les een hogere frequentie opbouwt richting liefde.

En wat gebeurt er in de frequentie van liefde en vrede? Genezing vindt plaats. Jouw lichaam gedijt op de frequentie van liefde en vrede. Jouw verouderings- en ziekteprocessen komen voort uit een gebrek aan vrede en weerstand tegen dat wat is.
Het is geen zwakheid om te accepteren wat is, maar een daad van liefde en kracht om te zeggen: ‘ik zal mezelf geen pijn en lijden toebrengen door deze situatie te beoordelen’.

Ik ben degene die je kent als Jezus. En nogmaals danken wij jou om de tijd te nemen, weg van jouw drukke bezigheden, om jouw denkgeest te zuiveren. Dit is waar we het hier over hebben. We genezen jouw denkgeest zo dat jij een wereld van vrede kunt creëren. We zien jou morgen terug.

7 opmerkingen: