woensdag 10 februari 2021

Les 42 – God is mijn kracht. Visie is zijn geschenk. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Deze les bevat een van de grootste waarheden die voor jou verborgen gehouden werd.

Jouw nietig lichaam, dat kleine fysieke lichaam dat door jouw maatschappij aangeduid wordt als het belangrijkste wat er is, is niet jouw kracht. Het is drager van de door God gegeven levenskracht, maar het is niet jouw kracht.
Het is een van de redenen waarom jullie allemaal zo bang zijn. De obsessie voor het lichaam wordt door de maatschappij voortdurend aangesterkt. Hoe meer de focus op het lichaam gelegd wordt, hoe groter de angst wordt. Dat is ook de reden waarom de maatschappij dit doet. De maatschappij streeft ernaar dat jij geobsedeerd raakt door je lichaam als bron van jouw kracht waardoor angst gegarandeerd blijft.

Deze les legt de basis voor jou om zonder angst te zijn en daardoor ook niet langer de behoefte te hebben aan verdediging. Dit zal geleidelijk aan groeien. Het is niet iets wat nagestreefd moet worden of waar je moet op aandringen.
Wanneer de obsessie voor het lichaam losgelaten kan worden, door je meer en meer te richten op jouw verbinding met het Goddelijke, maak je gebruik van de werkelijke bron van kracht die de Goddelijke Kracht is. Dat is jouw bron. Het is wat jou leven geeft.

Het is niet het lichaam dat jou leven biedt en het gaat ook niet dood. Jij bent de levenskracht die je God noemt en die je ervaart via het lichaam. Maar jij bent niet het lichaam.

Geniet vandaag van deze les. Zeg het idee van vandaag zo vaak als je kan tegen jezelf zonder hierdoor in de stress te raken of erdoor geobsedeerd te worden, maar zeg het, telkens je eraan denkt.

We benaderen jou met heel veel liefde. Wij zijn hier om jou tijdens deze reis te ondersteunen. We zijn hier om jou aan te moedigen, ook al vergeet je de oefening al eens, ook al struikel je, ook al heb je een aantal dagen waar je door het leven zo afgeleid wordt dat je het gevoel krijgt te falen. Dan zijn we bij jou om jou te zeggen dat deze dingen gebeuren, dat het normaal is dat je struikelt, maar dat je hier niet te lang moet blijven bij stilstaan, dat je de draad gewoon weer moet oppakken en verder moet gaan, daar waar je gebleven was.

Maak je geen zorgen wanneer je niet bij de les van de dag zelf bent. Als je achteropgeraakt bent, ga gewoon verder door. Er wordt jou hier een geweldig hulpmiddel aangeboden. Wanneer je voelt dat het beter is om een les nog eens te doen, laat je dan niet meeslepen door een gevoel van paniek omdat de volgende les ook al op jou wacht, maar luister naar jouw intuïtie, naar jouw innerlijke gevoel. Gebruik je onderscheidingsvermogen om voor jezelf uit te maken of je de les al dan niet goed geleerd hebt. Wanneer je het geprobeerd hebt, maar met het gevoel blijft zitten dat het niet voldoende is: het is oké; ga naar de volgende dag. Als je de les genegeerd hebt en er onvoldoende aandacht aan geschonken hebt, geef de les dan weer een kans, maar blijf ook niet te lang hangen bij een les.
Mogelijks voel jij je overwonnen en zal het ego aanvallen waardoor de kans groter wordt dat je stopt met de lessen. Vind dus een goed evenwicht tussen het dagelijks oefenen van de lessen en het besef dat je het doel, dat je voor jezelf had vooropgesteld, mogelijks niet bereikt hebt.

Kijk hier steeds naar met een vergevende blik. Weet dat je telkens weer kan herbeginnen met de nodige focus en discipline en weet ook dat dit een veel voorkomend iets is.

Naarmate je langer bezig bent met Een Cursus in Wonderen, naarmate je de lessen weer oefent (want dat zal het geval zijn) zal, telkens je angst voelt, oordeel, eenzaamheid, de cursus jou herinneren aan je nieuwe gewoonte, aan je toewijding en de verbinding die je hebt met de geest.

Je weet dus dat je in deze eerste dagen kan struikelen, dat je kan vallen. Sta terug op, vergeef jezelf en zeg: ‘Kijk es aan, ik kan dit trainingsprogramma goed gebruiken want ik ben mij het grootste deel van mijn tijd niet echt bewust van mijn gedachten.’

Ik ben degene die je kent als Jezus. Het verheugd ons dat je vandaag bij ons bent. We zien je morgen terug.

1 opmerking: