zaterdag 20 februari 2021

Les 52 ~ Herhaling van de lessen 6-10. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We halen zoveel vreugde uit de vreugde die Tina haalt uit deze leerstof. Ze plukt de vruchten van haar studie en vindt vreugde in de meest simpele dingen waar ze voorheen niet van kon genieten.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Het leven is goed. Het leven is echt goed! Fantasieën leiden tot problemen. De meesten onder jullie leven in een fantasiewereld omdat je vooral denkt aan het verleden of aan de toekomst. Je oordeelt, beoordeelt, valt aan en fantaseert waardoor je niet echt aanwezig bent in het moment, het enige moment dat je ervaart.

Dit trainingsprogramma is heel krachtig omdat het je laat zien wat je doet. Het toont jou niet wat de wereld jou aandoet. Het toont jou niet wat jouw vijanden jou aandoen. Het toont aan wat jij jezelf aandoet: denken over mensen die niet bij je zijn, situaties beoordelen (waarvoor je geen kwalificaties hebt om te beoordelen), het gedrag van anderen beoordelen als goed of slecht, zelfingenomen oordelen wat jij in dat geval zou doen terwijl je geen flauw idee hebt wat de reden is van iemands gedrag. Je leeft in een fantasiewereld.

En deze fantasiewereld creëert gevoelens, emoties. Wanneer je naar de film in je hoofd kijkt, wanneer je het verhaal vertelt en oordeelt, maak je gedurig aan emoties: je raakt overstuur, je voelt verlies, lijden, verdriet, schuld, eigenwaarde, woede die gerechtvaardigd lijkt. En al die gevoelens die je de hele dag hebt, waar je aan denkt, waar je over oordeelt in jouw hoofd, de droombeelden, de film in je hoofd, eisen hun tol. Ze verbruiken veel energie. In feite maken ze jou ziek.

Wanneer je echter op een plek van vrede gekomen bent, wanneer je beseft wat jij jezelf aandoet, wanneer je bent afgedwaald van het huidige moment, wanneer je wat je beschouwt als de realiteit loslaat, zal je hier een andere ervaring hebben. Je zal ervaren wat Een Cursus in Wonderen ‘de gelukkige droom’ noemt.

Je droomt nog steeds, maar je bent niet afgescheiden van God. Je bent thuis in God, altijd. Het grootste deel van jou blijft verbonden met Al Wat Is.

Jouw uiterlijke lichaam en jouw kleine persoonlijkheid is niet wat je bent. Het vormt een klein deel van wat je werkelijk bent. Maar de gelukkige droom is de volgende stap in jouw evolutie. Je neemt afstand van de fantasieën en de illusies in je geest, van de oordelen en de haat, van het verlangen naar afscheiding en aanval. Je rust in liefde, je rust in vrede en verbind je vandaaruit met kennis, wijsheid en een diepzinnige leiding.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We houden heel veel van jou aan, wat wij noemen, deze kant van de sluier en we bieden jou met open handen deze leerstof aan. We vragen hiervoor niets terug. We vragen jou wel om iets nieuws te proberen zodat je een nieuwe ervaring zult hebben.

We zien je morgen weer.

2 opmerkingen: