vrijdag 9 april 2021

Les 100 ~ Mijn rol is essentieel voor Gods verlossingsplan. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het kan arrogant klinken, is het niet, zeggen dat jij deel uitmaakt van Gods verlossingsplan. Maar wat anders dan jij kan binnen het broederschap gebruikt worden om wakker gemaakt te worden op dit aardse gebied, om te helpen inzien dat lijden en opoffering niet vereist is.

In jullie samenleving zijn jullie allemaal getraind om je verbeeldingskracht af te sluiten, om je af te wenden van leiding die van een ander bewustzijn lijkt te komen.

Alle deuren die wij hebben om te helpen jullie wakker te maken, lijken gesloten en dus nemen we broeders en zusters in dienst - Tina is hier een goed voorbeeld voor – om jullie te helpen wakker te worden en jullie te begeleiden naar de middelen om vrede te verkrijgen.

En bij het ontwaken zal elk van jullie ook wakker worden voor de eigen talenten en gaven. Jullie zullen allemaal toegang hebben tot steeds mooiere gedachten, ideeën, inspiratie, talenten. Niet bedoelt om jou te verheerlijken, maar bedoelt om van te genieten, om te oefenen, om op jouw eigen manier meester te worden waardoor ook jij je licht op anderen kan laten schijnen.

Misschien begin je dat instrument te bespelen dat je altijd al had willen doen, maar jezelf nooit had toegestaan om het te doen. Misschien word je er na een aantal jaren wel zo goed in dat je er zelfs les zal in geven. Misschien inspireer je kinderen om muziek te spelen of word je gevraagd om in een koor of een orkest te spelen. Misschien word je geïnspireerd om op straat te spelen en zo je talenten te delen of misschien is het alleen jij en je instrument en komen er woorden die muziek nodig lijken te hebben en begin je liedjes te schrijven. Dit is een voorbeeld van hoe het zich kan ontvouwen.

Jij hoeft jouw pad voor het ontplooien van jouw talenten niet te bepalen, je wordt onderweg hierin begeleid zodat je niet verdoofd raakt door roem en aanbidding door anderen. Dat is niet de bedoeling.

Elk van jullie wordt in zijn of haar doel begeleidt en soms is het vrij openbaar en soms helemaal privé.

Iedereen is geselecteerd en je doel heb jij in overleg met je gidsen en begeleiders vóór jouw incarnatie zelf gekozen. Jij koos voor jouw aandeel tijdens het ontwakingsproces op je planeet. En elk op zich is belangrijk. De tuinman, de boer, degenen die het voedsel verbouwen en zorgen voor een gezonde voeding, degenen die je niet ziet op kanalen van tv of YouTube. Ze zijn niet minder waardevol dan zij die meer bekend zijn.

Het is iets waar eens over nagedacht moet worden. Jullie samenleving is nogal besmet met het idee van roem en rijkdom als succesvol. Overweeg eens jouw overtuiging over succes.

Een leven waarin men doet waar men van houdt, een leven van vrede en vreugde met familie en vrienden, af en toe bezoek. Het kan ook heel mooi zijn. En naarmate je ouder wordt en moe bent geworden van het najagen van de ego-spelletjes en -afgoden die je al die jaren nagejaagd hebt, zal je beginnen inzien dat een kalm, rustig, vredig leven, elke dag doen waar je van houdt, inderdaad ook een fantastische ervaring is.

We willen jou ook bedanken dat je nu reeds honderd dagen hebt vastgehouden aan dit uitdagende trainingsprogramma. Goed gedaan voor iedereen die het zo ver heeft gehaald. Je kan de veranderingen in hart en geest voelen. Je weet dat er iets groots gebeurt in jou. Geef niet op. Wanhoop niet. Voel je niet overweldigd. Je bent op de goede weg. Je bespaart jaren en jaren van strijd.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken je morgen terug.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het een beetje moeilijk om het idee dat dit allemaal een droom is en lichamen niet bestaan en zo, te verenigen met het feit dat we samen met onze gidsen en begeleiders (terwijl die er toch ook niet echt zijn, want alles is één?) zouden beslist hebben over een doel van deze incarnatie ... 'k Vind het wat raar dat zoveel 'energie' gestoken zou worden in een simpele vergissing. Bovendien zouden mijn gidsen toch moeten weten dat ons enige doel hier 'vergeving' is. Soms toch een tikkie verwarrend voor mijn eenvoudige denkgeest. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geloof, Roos, dat elke ziel een blauwdruk opmaakt voor er geïncarneerd wordt in een lichaam. En ik geloof ook dat dit gebeurt in overleg met gidsen en begeleiders die qua (liefdes)bewustzijnsniveau iets hoger op de ladder staan en daardoor ook meer inzicht hebben in de nodige opruiming (lees 'vergeving') in het bewustzijn van de te incarneren ziel. Dit gebeurt ook allemaal op bewustzijnsniveau, net zoals dit ook hier in het leven gebeurt die we ervaren als een ziel in een fysiek lichaam. We durven het hier echter nogal gauw vergeten dat we bewustzijn zijn en niet een lichaam.

    BeantwoordenVerwijderen