woensdag 28 april 2021

Les 119 ~ Herhaling van de lessen 107-108. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk dat je weet dat als jij jezelf niet waardeert, als je niet van jezelf houdt of niet investeert in jezelf, het dan ook heel moeilijk is om jezelf te geven. Het is bijzonder moeilijk om ongedwongen te geven wanneer je niet in jezelf investeert. Verloochen jezelf dus niet omwille van wat jou geleerd werd over lijden, opofferen of martelaarschap.

Dit is wat je in eerste instantie leert met deze prachtige lessen.

Je moet bereid zijn om in jezelf te investeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn om gezond te eten omdat je weet dat ongezonde voeding geen goed doet aan je lichaam en aanleiding kan geven tot het minder goed functioneren ervan.

Of je investeert in een opleiding over een onderwerp waar je meer over wil weten. Nu is het onderwijssysteem van jullie samenleving niet ideaal te noemen. Maar om jezelf te onderwijzen kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar mensen die een levensstijl hebben die jou boeit en interesseert en hen vragen hoe zij dit bereikt hebben of dit via een conventionele opleiding was of op een eigen manier ontdekt - veel creatieve mensen hebben niet echt een traditionele opleiding gevolgd.

Laat je gewoon leiden door wat er in jou naar boven komt en vergeet ook niet waar je staat op jouw spirituele evolutie. Voor mensen die al jarenlang in een staat van overgave leven kan een minder normaal pad best oké zijn, maar als je eerder nog maar en beginneling bent kan een niet zo gebruikelijke manier te spannend zijn en lijkt een vertrouwde gewone opleiding de beste keuze.

Vertrouw gewoon op jouw innerlijke leiding. Vertrouw erop waar jouw interesse naar uitgaat. Vertrouw op jouw nieuwsgierigheid. Weet dat om jezelf vrij en spontaan te kunnen geven jij jezelf goed moet kennen, dat je van jezelf moet houden en dat jij jezelf koestert.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

1 opmerking: