zaterdag 17 april 2021

Les 108 ~ Geven en ontvangen zijn in waarheid één. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Geven en ontvangen zijn in waarheid één. Dit lijkt natuurlijk lijnrecht tegenover het geloof van het ego te staan dat heel beschermend is voor wat het bezit en niet de neiging heeft om te delen, laat staan het weg te geven.

Op het vlak van de materie gaat de aanname dat geven en ontvangen in werkelijkheid één zijn niet op. Echter zijn de meest belangrijke dingen om te geven geen materiële dingen.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de gedachten, inspiratie, concepten die in het gebied van liefde gedeeld worden zich uitbreiden zonder enig verlies voor de gever. In feite krijgt de gever zelfs meer terug wanneer een gedachte, inspiratie, concept gedeeld wordt omdat die verveelvoudigd worden. Dit is iets wat op het niet-fysieke domein van liefde van toepassing is.
We hebben het dus niet specifiek over de materiële, stoffelijke wereld van schaarste en beperking.

Herinner je ons verzoek omtrent de frequenties waarin wij jou vragen te zijn. We hebben je opgetild boven het slagveld. We hebben je opgetild om uit te stijgen boven de stoffelijke, fysieke wereld om in de wereld van creativiteit en inspiratie te zijn. In die wereld breidt alles wat wordt gedeeld, zich uit. Alles wat je geeft komt ook naar jou terug want uiteindelijk ben jij degene die met jouw bewustzijn in dit spel aan zet bent. Je begrijpt ten volle dat het van jou is en dat het aan jou is om het te delen.

Wanneer je de dingen niet deelt, je het als het ware geheim houdt, alleen voor jezelf dan weet je met je gezonde verstand wel waarover je beschikt, maar de waarde van de ervaring van het delen ontgaat je.

Voor velen is dit een grote sprong in het onbekende. Het is als het vergaren en oppotten van geld. Je wil dit niet delen.

Wij vertellen jou echter dat als je begint met het delen van ideeën, van gevoelens, van die dingen die je graag wil vasthouden, waar je meer van wilt, je zal merken dat dit inderdaad zo werkt. Wanneer je jouw liefde voor jezelf houdt is het een eenzame reis, maar als je jouw liefde kan delen, als je jouw liefde uitdrukt, jouw liefde voor schoonheid, kinderen, bloemen, het verzorgen van een maaltijd, de dingen waar je van houdt, als je dit geeft zal je ook de wonderbaarlijke opbrengst van deze uitbreiding plukken.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Wat ik jou geef is mijn liefde voor jou waardoor ik de liefde elke dag als het ware meer voel. Het enige wat van jou wordt gevraagd is dat jij jouw liefde voor de wereld, voor de dingen waar je van houdt, voor de mensen waar je van houdt dat je die deelt. Deel de dingen waar je van houdt en je zult de uitbreiding van de energie voelen en beseffen dat je niets verloren hebt.

Ik zie je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten