vrijdag 30 april 2021

Les 121 ~ Vergeving is de sleutel tot geluk. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Vergeving is het krachtigste proces op planeet Aarde.

Op de planeet Aarde wordt aangenomen dat investeren, oefenen, een dieet volgen, geld verdienen, onderwijzen, geld sparen, … krachtige methodes zijn.

Toch is het vergeving die echte rijkdom geeft aan een denkgeest die in vrede is.

Wat voor nut heeft een mooie auto, een slank lichaam, een mooi huis, … wanneer er onrust is, wanneer er wrok is, wanneer je denken trilt op een lage frequentie? Een leven in overvloed is dan moeilijk in stand te houden. De gezondheid lijdt eronder, het huwelijk, het zakendoen en dat omdat men vasthoudt aan een frequentie in het denken die geen vrede kan bieden, geen overvloed, vreugde, blijheid, noch een mooi comfortabel leven. In plaats daarvan krijg je lijden omdat de aard van onrust en wrok niet liefdevol is.

Vergeving berooft jou van niets. Vergeving ontkent wel de strijd die het ego voert. Het ontzegt het ego de voldoening om woorden van haat te uiten, om giftige zinnen te vormen, maar dat is dan ook het enige wat vergeving ontzegt. Vergeving ontzegt jou niets, maar brengt jou wel vrede, het grootste geschenk dat jij jezelf kan geven.

Vrede laat jouw lichaam op een hoger niveau functioneren.
Vrede geeft toegang tot leiding die je met een gekwelde geest niet kunt bereiken.
Vrede laat jou op een gelukkige, bevredigende manier leven.

Nog steeds in afscheiding, dat wel, maar in niets te vergelijken met het leven dat een niet vergevingsgezinde geest voortbrengt en die zo pijnlijk kan zijn alsof je in de hel leeft.

Als je eenmaal een vredige geest hebt waan jij jezelf in de Hof van Eden. Alles is helder. Een mooie ervaring. Een liefdevolle vorm van de afscheiding die je ‘de gelukkige droom’ kan noemen.

Doe vandaag de oefening dus vanuit je hart. Wanneer een vijand in je gedachten opdoemt doe dan precies wat de les zegt. Het enige wat je verliest is pijn, armoede, tekort, de chaos in je denken.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten