zondag 18 april 2021

Les 109 ~ Ik rust in God. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

En ik rust in God en wat een vreugde is dat!
Het is een ware vreugde wanneer er niet meer aan jou getrokken of geduwd wordt door een onophoudelijk gezeur van angsten en oordelen van de wereld.

Neem vandaag dus de tijd, geliefden, om stil te zijn en te rusten in God en dat in de wetenschap dat alles in de wereld oké is.

Er zal mogelijks protest zijn door het ego dat beweert dat je niet kan rusten, dat je nog veel te veel moet doen, de kinderen, je baan, de hypotheek, de rekeningen, de afwas, de ditjes en de datjes. Maar zelfs in dat leven met al die verplichtingen en verantwoordelijkheden kan je vijf minuutjes, bijvoorbeeld in je auto zitten op een parkeerplaats en rusten in God. Even stoppen met denken. Even stoppen met oordelen. Even stoppen met zorgen maken en gewoon ‘zijn’. Je zal een andere wereld gaan zien.

En als je dat elk uur, vijf minuutjes doet zal je op het eind van de dag een transformatie merken. De tijd die volgt op die vijf minuten van elk uur zal je merken dat je minder bang bent, dat jij je minder zorgen maakt, dat de controle wegvalt, dat je niet langer gekweld wordt en dat alleen omdat je de waarheid bekrachtigd door in God te rusten.

De verhalen van het ego overtuigen jou er echter van dat er geen ruimte is voor rust. Je kent misschien de uitspraak ‘ledigheid is des duivels oorkussen’, een vermaning die gezegd wordt tegen iemand die niets uitvoert. Het is een bestraffende aanname die jou ervan weerhoudt om niets te doen en te kunnen ontdekken dat je in God mag rusten.

De zondagsrust kan je zien als een constructieve weerkaatsing hiervan. De gedachte dat je een dag mag rusten en dat de wereld nog steeds doorgaat. En dat is ook zo. Net zoals je in die vijf minuten van elk uur dat je vrijmaakt alles gewoon blijft doorgaan. Je bent daarin niet belangrijk. Je bent niet degene die aanstuurt. Het is een manifestatie van energie die aangestuurd wordt door een collectief geloof en overtuigingen.

Maar als jij besluit je af te stemmen op de energie van de Bron, de energie waar je uit voortkomt, dan word je ook door die energie gevoed. Je krijgt je energie niet langer vanuit de horizontale wereld van het ego, de wereld van materieel bezit en prestige, maar je wordt bekrachtigd door de ware Bron, een verbinding met het goddelijke dat zich zal tonen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik rust in God en ik raad jou aan dat ook te doen.

Morgen zie ik je weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten