zondag 25 april 2021

Les 116 ~ Herhaling van de lessen 101-102. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is duidelijk dat je gelukkig voelen stukken aangenamer is dan je verdrietig voelen. Je vrij voelen is beter dan gevangen te zitten.

Als je blijmoedig leeft, als je gezond bent, word je niet aangetrokken door lijden.

Er zit echter veel storing in jouw denkgeest die jou doet geloven dat het normaal is om je verdrietig te voelen, dat je op de proef gesteld wordt, oneerlijk behandeld, jezelf moet opofferen en dat je vanwege dit offer moet lijden.

Bij velen zit deze overtuiging diep verankerd en dat niet alleen omwille van persoonlijke ervaring en geloof aangeleerd door familie, cultuur, de kerk, maar ook in het algemeen in de hele samenleving.

Het is zelfs zo dat men gelooft dat sneuvelen voor het land als een prachtig offer wordt gezien.

Het is zelfs zo dat als men de kwestie van opoffering of dat lijden heilig is in vraag stelt er een zekere verwarring ontstaat omdat het geloof hierin zo diepgeworteld zit. Door de kerk werd dit generatie op generatie onderwezen.

Wanneer jij weerstand voelt bij het geloof dat God wil dat je gelukkig bent dan speelt dit ook bij jou.

Maar hier moet je niet aan twijfelen. Weet dat telkens als je kiest voor een gedachte, een focus of je aandacht te richten op iets wat jou vreugde geeft en gelukkig maakt, jouw innerlijke leiding jou laat weten dat je op de goede frequentie zit. Jouw innerlijke stem zegt jou dat je goed bezig bent, dat je de goede richting volgt.

Zolang je denkgeest nog niet helemaal helder is geworden en je de lessen oefent kan het zijn dat je nog gelukkig wordt door bepaalde vertekeningen. Wees hier dan gewoon getuige van. Observeer het.

Stel dat jij je bewust wordt van het feit dat jij je goed voelt wanneer je niet zo gezonde dingen gebruikt (meestal heeft dit te maken met het fysieke lichaam). Weet dan dat als je een of andere stof of activiteit gebruikt die lichaamsgericht is, dit niet echt geluk genoemd kan worden. Het is een sensatie, een zintuiglijke ervaring die de denkgeest afleidt van het lijden en tijdelijk verlichting brengt.

Wij vragen jou om je te richten op dingen die je echt blij maken zoals bijvoorbeeld bloemen die je in je tuin plant en die je dan ziet groeien, een goed gesprek met een vriend, een hond of een kat die je aait.

We willen dat je het verschil leert begrijpen tussen de blije gevoelens die je krijgt bij eten en drinken bijvoorbeeld in tegenstelling tot de blijheid die je ervaart bij creativiteit, bij het investeren in jouw leven, bij het buiten in de natuur zijn, de zonneschijn, de wind die door je haren waait, de vogels die zingen.

Je ervaart deze dingen ook via je zintuigen maar toch zijn ze van een andere kwaliteit. Je weet waar we over spreken.

Wees dus blij vandaag. Kies voor geluk vandaag. Ontdek hoe jij deze keuze kan oefenen.

Kijk je naar de schaduw of kies je voor het licht?

Vandaag vragen wij jou te kijken naar het licht, te kijken naar het goede. Kijk naar de simpele dingen die een glimlach op je gezicht toveren.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten