donderdag 8 april 2021

Les 99 ~ Verlossing is mijn enige functie hier. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Vergeving en verlossing zijn één omdat wanneer je vergeving beoefent je niet meer in discussie gaat met dat wat is. Wat is, is gemaakt in en wordt gecreëerd vanuit de collectieve denkgeest van de Zoon van God. Het resultaat van het denken, het geloofssysteem en de waardebepaling leidt tot jullie ervaringen. Het heeft dus geen enkele zin om ruzie te maken met de werkelijkheid gezien dit het eindresultaat is van een hele hoop overpeinzingen.

Het is als een mal die een kaars produceert. Je kijkt naar de kaars en ziet dat er een foutje in zit dus probeer je de kaars te repareren. Je hervormt, schuurt en strijkt glad tot de fout weg is. En dan maak je weer een kaars en verrek, die heeft dezelfde fout. Dus moet je hetzelfde werk weer opnieuw doen. Vormgeven, schuren, gladstrijken tot de fout weg is.

In het dagelijkse leven wordt op deze manier een probleem opgelost.

Als je met dezelfde mal een kaars blijft maken, blijven de gemaakte kaarsen allemaal dezelfde vervorming hebben.

Dit is ook wat het merendeel doet. Elke dag kom je problemen tegen, vervormingen die voortkomen uit die ene geest waar ook jij deel van uitmaakt.

Hier werken we aan de mal. Wanneer je dus voor vergeving kiest wordt jouw leven makkelijker en makkelijker omdat vergeving de mal verandert. Door vergeving kies je niet langer voor afscheiding. Je haalt jezelf niet langer weg van liefde en dus ook niet van jouw broers en zussen die ook liefde zijn. Je haalt de fout uit de mal waardoor je een perfecte kaars kan maken.

Een Cursus in Wonderen noemt dit de gelukkige droom. Je lijkt nog steeds in een lichaam te wonen, je bewandelt nog steeds de planeet, er is nog steeds sprake van tijd, je leeft nog steeds als afgescheiden, maar die manier van leven hoeft niet meer. Je wordt niet gedwongen om nog langer onbewust deel te nemen aan de miscreaties. Je maakt nu bewust de keuze waar je geest naar toe gaat, waar je de focus op legt, wat je aan de hand van vergeving kan loslaten.

Met een vergevingsgezinde en met liefde gevulde geest heb je het vermogen datgene te creëren wat je graag wil ervaren. Daar is deze wereld voor. Niet om diep en vreselijk te moeten lijden zoals velen onder jullie doormaken, met zelfmoordpogingen tot gevolg die voor sommigen ook slagen.

Zo zit het ontwerp niet in elkaar. Het is de bedoeling een gelukkige ervaring te hebben binnen de afscheiding. Om een tijdje die spelletjes te spelen die je wil spelen tot je er genoeg van hebt.

Laat ons jou terugbrengen naar die plek van vrede, vreugde en geluk en ervaar dingen die je wil ervaren in deze 3D wereld die jullie leven noemen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen praten we weer met jou. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten