zondag 11 april 2021

Les 102 ~ Ik deel Gods Wil dat ik gelukkig ben. Met commentaar door Jezus.



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Is het jou al opgevallen dat gelukkig zijn de voorkeur heeft op verdrietig zijn?
Het is de aangeboren kennis in jou dat dit de manier is waarop je hoort te zijn. Alles is beter als jij tevreden bent, je leven is beter, je financiën voelen beter, je relaties zijn beter, je mening over jezelf en anderen is beter.

Wanneer je lijdt, wanneer het voelt als een offer, als je, zoals je zegt niet lekker in je vel zit, dan zien deze dingen er ook slecht uit.

Van nature weet je dat gelukkig zijn de voorkeur heeft op lijden en verdrietig zijn. Je hoeft hier niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat vrijheid de natuurlijke voorkeur geniet boven opsluiting. Dat komt omdat dit een geschenk is die je van God gekregen hebt, het is jouw natuurlijke aard om gelukkig te zijn.

Als je dus verdrietig bent weet dan dat je een denkfout gemaakt hebt. Het is niet dat je zondig of schuldig bent. Het is niet zo dat je slecht bent. Je vergist je alleen in je manier van denken.

Vraag jezelf dan af welke gedachten je hebt die dit verdriet, deze onvrede veroorzaken. Is het bijvoorbeeld ‘ik heb niet genoeg geld’ of ‘ik ben niet mooi, niet aantrekkelijk genoeg’ of ‘ik ben niet succesvol’. Het zijn gedachten die zorgen voor een gevoel van weemoed. Het betekent ook dat die gedachten niet in overeenstemming zijn met Gods Wil voor jou.

Wanneer je daarentegen zegt ‘ik ben succesvol’ voel jij je beter en dat betekent dan ook dat jij je succesvol voelt.

Het doet er niet toe hoe jij succes definieert. Jouw definitie van succes kan bijvoorbeeld zijn om de hele dag niks te doen. Dat kan jouw mening over succes zijn en Gods Wil voor jou. Wanneer het jouw doel is om een niet productief wezen te zijn (en er bestaan inderdaad mensen met dat doel) dan zal dat jou gelukkig maken, dan word jij daar blij van.

Kijk dus in jouw dagdagelijkse leven naar die dingen waar je aan toegeeft maar die jou niet gelukkig of blij maken en weet dan dat je niet op het juiste pad zit. Kijk dan naar die gedachte, naar jouw verwoording ervan en beoordeel die opnieuw. Draai het om. Achterstevoren, ondersteboven, binnenstebuiten, maar kijk wat jou een beter gevoel geeft. Jij bent de kapitein van jouw schip. Jij bent degene die je gedachten aanvaardt of verwerpt. En sommige gedachten kan je negeren en loslaten en ze zullen oplossen en verdwijnen. Andere gedachten vragen anderzijds om meer aandacht omdat ze inspirerend zijn, ze maken je blij en brengen jou terug naar jouw natuurlijke staat van geluk die Gods Wil is voor jou.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien jou morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten