zaterdag 10 april 2021

Les 101 ~ Gods Wil voor mij is volmaakt geluk. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Zonde is niet werkelijk. Als zonde werkelijk zou zijn dan zou dit betekenen dat jij meer macht zou hebben dan God. Dat jij in staat zou zijn iets te doen waarvan God jou niet kan tegenhouden.

Denk je nu echt dat jij zo krachtig bent?

Je bent inderdaad een heel krachtige schepper, daar bestaat geen twijfel over, je bent zo machtig als de Vader is. Je bent gemaakt naar Zijn beeld, naar Zijn gelijkenis. Door jou Zijn gelijkenis te geven heeft Hij jou het vermogen gegeven datgene te doen wat je wil doen, creëren of miscreëren naargelang wat jij gelooft, maar de Bron van Al Wat Is kan jij niet overtreffen.

Wanneer jij iets gedaan hebt, er werd jou iets aangedaan of je bent getuige geweest van iets, dan moet je weten dat jou volledige vrijheid gegeven is. Je wordt niet gestraft omdat jij die leiding gevolgd hebt waarvan je dacht dat het de juiste leiding was. Iedereen die iets doet denkt dat dit het beste is en dat het dat geeft wat men wil. Men denkt dat men dichter bij het gewenste doel komt, wat dat doel ook mag zijn.

Maar geliefden, bij zovelen van jullie is de denkgeest zo vervuild met onwaarheid, dat je niet kan onderscheiden wanneer je op het goede spoor zit. Jullie zijn zo diep geïndoctrineerd door angst, door mentale en psychische manipulatie waardoor je niet in staat ben een goed onderscheid te maken.

Aan de hand van dit proces, dat je op dit pad samen met ons doet door de lessen te doen, door je bewustzijn te verschuiven, door je richting van denken te veranderen, door te oefenen met gedachten en ideeën van liefde, wordt het vuil, het stof, de slijklaag op de rand van jouw zuivere geest verwijderd en kan je de juiste leiding ontvangen. Je krijgt bijvoorbeeld een gevoel: ‘ah, dit is iets wat ik moet doen, ik weet niet waarom ik dit gevoel heb, maar dit lijkt mij een belangrijk iets te zijn voor mij om te doen.’ Zo begin je kennis te maken met jouw begeleiding. Een subtiele kriebeling, een lichte aandrang van iets die jou wijst in een zekere richting.

In het begin zal het nog niet zo sterk zijn om alle vuil in jouw denken op te ruimen, maar de boodschap zal met verloop van tijd steeds sterker gehoord kunnen worden. Het is altijd aanwezig, het schreeuwt niet, zit niet te porren, gaat niet in discussie, maar het is er wel. En uiteindelijk is het sterk genoeg voor jou om het te horen, ernaar te luisteren en te weten dat iets bedoeld is om door jou gedaan te worden.

Mogelijks zal jij je schema moeten aanpassen. Misschien zullen er dingen zijn die herschikt moeten worden, maar het is iets wat jij zal koesteren. En dat is een van de mooie dingen van jouw bewustzijn: je kan er gewoon aan denken. Je kan je een voorstelling maken dat jij je goed voelt als je dat ding doet waartoe jij geïnspireerd wordt. Het kan bijvoorbeeld een boek zijn, reizen, een mooie bloementuin, …, het kan van alles zijn. Gewoon door er een voorstelling van te maken krijg je er het goede gevoel bij. Laat gewoon die ruimte in je bewustzijn toe.

Het is daarom goed om wat minder bezig te zijn met die telefoon. Ga liever op een bankje zitten in het park, kijk naar de eenden die zwemmen in de vijver in plaats van naar de telefoon in je hand waardoor je afgeleid wordt van het ‘heilig ogenblik’ waarin je kan creëren wat je wil ervaren. Die telefoon is een van de saboterende effecten van de moderne technologieën. Hierdoor neem je nooit de vrijheid om gewoon te ‘zijn’, om de geest tot rust te brengen, om naar de horizon te staren en open te staan voor de geïnspireerde ideeën die naar boven komen.

De volgende keer dus dat je gaat wandelen zet je je telefoon uit of je laat hem gewoon thuis. Je zal merken hoeveel meer rust je hierdoor krijgt. Merk bewust je omgeving op. Je hoeft niet voortdurend in contact te staan met het hele berichtensysteem in je samenleving. Voor velen kan dit moeilijk zijn omdat het er op lijkt dat je voor je werk en je relaties afhankelijk bent van deze constante interacties. Wij kunnen jou zeggen dat een uurtje in het bos, zonder telefoon, jouw verbinding met het goddelijke alleen maar ten goede kan komen en kan versterken.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen spreken we jou weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten