woensdag 21 april 2021

Les 112 ~ Herhaling van de lessen 93-94. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Terwijl je deze herhalingen doorneemt vragen wij jou om eens je aandacht te richten op het gevoel dat het bij jou oproept. Denk eens minder na over de woorden, maar geef meer aandacht aan het gevoel dat je erbij hebt.

Hoe voelt het om te weten dat je nooit veranderd bent door de dwaze overtuigingen en oordelen die je gemaakt hebt?

Hoe voelt het om perfect te blijven zoals God jou heeft geschapen?

Voel je dit gevoel?

Het is een gevoel die vertrouwen geeft. Het is een gevoel van vrede. Het is een gevoel dat de ups en downs doet verbleken.
Je ziet dat de lucht nog steeds blauw is, wat er ook in je leven is gebeurd. Wat er ook komt en gaat. Welke vreugde en verdriet jij ook gekend hebt. De lucht is nog steeds blauw. De lucht is er nog. De zon is er nog. Jij bent er nog ongeacht de drama’s die je meemaakte.

Dit is een heel belangrijke bewustwording want de volgende keer dat er een drama is of een intense vreugde, wanneer er een of andere verandering in jouw leven is, weet je nu dat het niets met jou te maken heeft. Je beseft dat jij de onveranderlijke lucht bent. Jij bent het bewustzijn dat observeert. En het is een heerlijke plek om te zijn.

Dat wil niet zeggen dat je niet om iets geeft. Integendeel. Het wil zeggen dat je in staat bent te zien dat je boven en buiten en groter bent dan al de dingen die zich afspelen in het drama van het toneel van jouw leven.

En dit vult jouw bewustzijn met rust, vrede en vreugde omdat je inziet dat deze dingen geen bedreiging vormen. Het is als de voorbijgaande wolken aan de hemel.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen zien we je terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten