woensdag 7 april 2021

Les 98 ~ Ik aanvaard mijn rol in Gods verlossingsplan. Met commentaar door Jezus.



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Jouw aandeel hierin biedt een buitengewoon mooi geschenk. Je hoeft niet te weten wat jouw aandeel is. Het enige wat nodig is, is jouw bereidwilligheid om deze lessen te doen met de intentie heel eerlijk en open te zijn gedurende de vijf minuten die jij uittrekt om jouw les te doen. Met een open geest en hart en in de wetenschap dat ik bij je ben. Met een open geest en hart wetende dat je hiermee een zaadje plant die zal uitgroeien tot een prachtige en liefdevolle wereld.

Kom zonder weerstand naar die vijf minuten en denk niet dat jij je tijd verspilt of dat iemand anders het raar zal vinden als jij dit doet. Het is integendeel goed om te begrijpen dat de waanzin van de wereld gevoed wordt door mensen die niet bewust zijn, die niet bewust zijn van wat ze denken, die de waarde niet begrijpen van het creatieproces, van wat liefde is.

Liefde houdt alles samen. Het is liefde die door het hele universum stroomt.

Wanneer iemand verdwaald raakt – en de meesten van jullie zijn verloren geraakt omdat wat jullie geleerd werd niet juist is – begint de schitterende creatieve kracht onjuist te creëren. Hij maakt ziektes in het lichaam, creëert een motief, schept weerstand en dat allemaal omdat jullie een waardeloos systeem werd aangeleerd: aan de vruchten herken je de boom.

Kijk naar de wereld, naar de natuur. Die doet het prima. Oude bomen vallen om, jonge bomen groeien op de oude stam van de rottende patriarch. Vogels bouwen er hun nesten in, herten eten het blad, vlinders leggen er hun eitjes. Alles in de natuur werkt samen in een wondermooie harmonie. En nee, de natuur staat niet los van de afscheiding en ook dood is er aanwezig, maar elk ding kent er zijn plaats, elk ding begrijpt dat het komt en gaat en komt en gaat en probeert niet de toekomst te beheersen, hamstert niet voor een toekomst waar het bang voor is. En ook al is het in een wereld van afscheiding, het is een leven in harmonie en gelukzaligheid.

Dat is ook waar jij naar toe moet werken, naar een tijd en plek waar je gelukkig bent en vertrouwen hebt in het leven, waar je optimistisch, vriendelijk en genereus bent, waar je van jezelf houdt en van de mogelijkheden die deze fysieke ervaring jou biedt.

Ontspan je dus in de wetenschap dat het de bedoeling is dat je hier bent.

Hoe weet je dat? Omdat je hier bent. In het eeuwige nu ben je hier. Maar je mist deze mogelijkheid tot creativiteit als jij je voortdurend zorgen maakt over de toekomst, bang om te overleven. Je mist het prachtige heilige ogenblik wanneer je spijt hebt van het verleden, wanneer je wrok voelt over de vroegere acties door anderen.

Stap daarom in het eeuwige nu. Vertrouw erop dat je zal zien. Vertrouw erop dat je geleid wordt. Vertrouw erop dat vijf minuten per uur de beste manier is waarop je die vijf minuten kunt besteden. Ik zie je daar in die vijf minuten.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten