donderdag 22 april 2021

Les 113 ~ Herhaling van de lessen 95-96. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Kan jij de verschillende identiteiten zien? De ene wil vrijgezel zijn. Een ander wil trouwen. Iemand wil eten. Iemand wil fit en slank zijn. De ene wil het land verlaten. Een ander wil een huis kopen. 

Zoveel verschillende meningen en overtuigingen in de denkgeest, die vaak in conflict zijn met elkaar.

Gevolg, een vrij grillig emotioneel leven omdat elke overtuiging waar je aan vasthoudt ingeplant zit in je denkgeest. Misschien door je vader of je moeder, door een religieuze leer, een reclamespot.

Al deze gedachten werden in jouw denkgeest gebracht door iemand of door een systeem. En om een of andere reden heb je die gedachte aangenomen.

Van de meeste overtuigingen heb je zelfs geen idee meer waar ze vandaan komen. Toch luister je ernaar en brengen ze gedachten, gevoelens en emoties voort.

Vaak eet je van twee walletjes. Je spreekt jezelf vaak tegen. Het ene moment van de dag kies je bijvoorbeeld voor de ene kant om vervolgens ’s avonds voor de andere kant te kiezen. En je vraagt je dan af waarom er geen vooruitgang is.

Het ene Zelf dat verenigd is met Zijn Schepper is nooit veranderd en zal nooit veranderen. Het bestond voor dit lichaam werd geboren en het zal er nog zijn als het lichaam zijn diensten vervuld heeft.

Jij bent dat ene Zelf verenigd met jouw Schepper.

En naarmate je meer en meer hierop gefocust bent komen de onvolmaaktheden van wat je geleerd hebt in jouw trainingsprogramma bloot te liggen en herken je dat de meeste ervan nergens op slaan.

Het is in de afstemming op jouw Zelf, op jouw Bron, in liefde en vrede dat jij ook vredig wordt, meer gefocust en in staat je leven te wijden aan iets van grotere waarde.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten