dinsdag 27 april 2021

Les 118 ~ Herhaling van de lessen 105-106. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is goed om eens de dingen te herinneren die jij gedurende jouw leven nagestreefd hebt in de veronderstelling dat dit jou gelukkig zou maken, dat dit jou liefde zou geven of dat het jou vrede zou brengen.

Velen zijn moe. Moe en gedesillusioneerd, maar zoals ik in de vorige les zei als je gedesillusioneerd bent geloof je in de illusie. En ook al heb je een beetje vrede, je raakt nog gedesillusioneerd door iets na te jagen wat jou dan teleurstelt omdat er nog steeds het gevoel is van iets te missen.

Maar deze reis naar je hart, deze heling van je denken is iets waarmee jij jezelf gezegend hebt. Door het volgen van de lessen geef jij jezelf een prachtig geschenk, het geschenk van eeuwige vrede in jouw denken door jou af te stemmen op de frequentie van de Schepper van die geest die Liefde is. Jouw thuis is van nature Liefde. Daarom ook voel jij je slecht als je haat of bang bent omdat je niet op dezelfde frequentie zit met wie je in werkelijkheid bent.

Als je dit begrijpt, als je echt begrijpt dat gemoedsrust, tevreden zijn, gelukkig zijn, wil zeggen dat je in overeenstemming bent met Gods Wil voor jou, dan begin je ook echt van het leven te genieten. Het kan dan zo maar zijn dat jij jezelf niet elke dag meer gaat afbeulen in de aanname dat je dan een productief en waardevol lid bent in de samenleving, maar dat je in plaats daarvan alle stappen zet om bijvoorbeeld te leren surfen omdat je dit al je hele leven hebt willen doen. Dat als je op die plank staat zo gelukkig bent dat je beseft dat dit Gods Wil voor jou is.

En misschien denk je nu wel dat dit alleen maar kan leiden tot een genotzuchtige wereld. Wij vragen jou dan om eens naar de toestand van jullie wereld te kijken. Kijk naar het aantal zelfmoorden, naar het drugsgebruik, de alcoholverslaafden. Kijk naar de omstandigheden, naar de stadscentra, naar de gezondheid van de jonge kinderen. En denk dan aan de bijbelspreuk ‘aan de vruchten herken je de boom’.  

Denk je echt dat de samenleving vergaat als jullie gelukkig zijn? Wat denk jezelf?

Ik ben degene die je kent als Jezus en ik ben er zeker van. Geluk zal de samenleving niet bederven, wel integendeel. Er zal vreugde zijn waar nu duisternis is, liefde waar angst is en geluk voor hen die dit pad volgen.

Er zijn veel paden. Aan jou de keuze welk pad je neemt.

Wie weet is dit jouw pad wel. Kijk maar waar het jou naartoe brengt.

Ik zie je graag morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten