dinsdag 13 april 2021

Les 104 ~ Ik zoek slechts wat mij in waarheid toebehoort. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk voor jou dat je weet dat alles wat je nodig hebt in jou aanwezig is. Je hoeft jezelf niet te perfectoneren, je bent al volmaakt. Je hebt jouw volmaaktheid alleen maar afgedekt met ideeën en overtuigingen die je in jouw denken toegelaten hebt en die je nergens heen brengen.

Deze les gaat over het goed begrijpen dat alles wat God jou ooit gegeven heeft – jouw creativiteit, je afgestemd zijn op liefde, je verwantschap met je broeders en zusters, jouw waarheid – jouw door God gegeven werkelijkheid is. Je hoeft niets te doen om dit te verdienen. Je hoeft niets te doen om het te ervaren behalve dan stoppen met die andere dingen te volgen.

Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door jouw creativiteit na te streven, door te begrijpen dat waaraan jij je energie ook geeft, waar jij je met een vreugdevolle of welke sterke emotie dan ook je aandacht op concentreert doordrenkt zal raken met die energie van jou.

Wanneer je dus naar dingen kijkt die je niet wil, die je diep haat, dan geef je die dingen die creatieve energie waardoor ze groter, uitgebreider worden. Net zo is het als je met passie naar iets kijkt waar je van houdt, met een positieve, liefdevolle passie doordrenkt, zal ook dit sterker en groter worden,

Je bent een creatief wezen als een gelijke gecreëerd door een creatieve, scheppende Creator. Jij bent ook een creator. Jij hebt wel niet God geschapen, God heeft jou geschapen waardoor jij gelijk bent aan Hem.

Het is dus belangrijk om te begrijpen dat alles wat niet liefdevol is jij dat ook niet kan zijn. Daarom voelt het liefdeloze zo pijnlijk aan. Daarom veroorzaakt het liefdeloze je verdriet. Het is simpel. Wanneer jij je slecht voelt, wanneer er onvrede is in jou, vraag jezelf dan af wat niet in overeenstemming is met liefde. Misschien is het zoiets simpel als een dutje doen als je moe bent. Misschien is het zo simpel door te zeggen dat je iets niet wil doen, dat je er geen zin in hebt.
Het lijken onbenullige dingen, maar toch zijn er gedurende jouw dag veel mogelijkheden waarop je volmondig ja of nee kan zeggen. Neem dus even de tijd voor je een beslissing neemt. Is het in overeenstemming met wat je echt wil? Wil je er meer van of minder?

Je hebt bijvoorbeeld een baan die je niet echt leuk vindt, maar ooit heb je wel de beslissing hiervoor genomen. Erken dat jij die keuze gemaakt hebt en dat je er elke dag heen moet. Er moet een moment geweest zijn dat je dit een goed idee vond. Als je er nu niet meer tevreden over bent moet je, om af te bouwen, dit op dezelfde niet overhaaste manier aanpakken. Je praat erover met je partner, niet beschuldigend of de verantwoordelijkheid van je afschuivend, maar bekennen dat je daar niet langer wil zijn. Je reageert niet alsof jij het slachtoffer bent van de situatie. Jij bent de kapitein van je schip en als jouw schip de verkeerde kant opgaat moet je de vaart corrigeren. Dat doe je niet door hard aan het roer te draaien, maar langzaam en voorzichtig bij te sturen tot je weer in de richting zit die je aan de hand van jouw kaarten en berekeningen hebt vastgelegd. Voor jou is dat jouw begeleidingssysteem. Als je bent afgedwaald stel dan een nieuwe route samen aan de hand van jouw begeleidingssysteem, maar trek niet te hard aan het roer want dat zorgt voor onbalans waardoor je kan kapseizen. Het is beter langzaam en zeker de juiste koers te volgen op het pad dat goed voor je aanvoelt.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten