donderdag 1 april 2021

Les 92 ~ Wonderen worden gezien in het licht, en licht en kracht zijn één. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Er is weerstand bij deze les omdat jij geleerd hebt dat je kan zien door de ogen. De ogen echter zijn het mechanisme waarmee het ego zijn duistere wereld van afscheiding naar jou brengt. En het brengt haar naar jou omdat jij dat wil.

Jullie zijn allemaal naar hier gekomen om kennis te maken met de afgoden op het speelveld van het ego. Je hebt gekozen wat je hier wil zien. Je koos voor afscheiding. Je koos voor lichamen. Je koos voor afgoden. En de meesten weten dat die dingen niet langer in de smaak vallen. Ze maken je niet gelukkig. In feite zijn ze het bewijs van jouw geloof in afscheiding en afgoden.

Naarmate je verder bent in je incarnatie ben je steeds minder verliefd op de wereld. Je bent minder verliefd op het lichaam. En terwijl je aan het wakker worden bent begin je ook te begrijpen wat je gelooft over de wereld en wat je ziet.

Wanneer je gelooft in dood is dat hetgene wat jouw ogen jou zullen laten zien. Als jij je anderzijds richt op wonderen dan wordt dat datgene wat je naar je toetrekt. Jij bent de waarnemer. Jij beslist wat je wil ervaren en wat je wil zien. Jij bent werkelijk de schepper van wat de ogen van het lichaam zien.

Dat is ook de reden waarom mensen die zich op spiritueel niveau niet trainen bang zijn, gedesillusioneerd, verdrietig, depressief, boos, omdat ze geloven in wat ze zien met de ogen van het lichaam. Ze zien slechts het eindresultaat van het werkterrein van het ego en dat is geen fraai zicht.

Als je de lessen oefent begin je de schoonheid in alles te zien. Je ziet het licht dat schijnt achter het disfunctioneel gedrag. Je bent in staat om te vergeven en liefde te geven. En vanuit dat standpunt creëer je wonderen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Je zien jou morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten