donderdag 15 april 2021

Les 106 ~ Laat ik stil zijn en naar de waarheid luisteren. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Is het jou al opgevallen dat de wereld jou constant vraagt om dingen te doen, dingen te kopen, heen en weer te rennen, koken, winkelen, al dat soort dingen.
Het is een manier om je weg te houden om naar binnen te gaan en te luisteren. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het lijkt op een samenzwering, dat de wereld ontworpen is om jou ervan te weerhouden om naar binnen te gaan en te luisteren.

En dat is het ook. Jij hebt haar vorm gegeven. Je bestrooide haar met alle verleidingen waarin je gelooft zodat je niet naar binnen zou gaan. Want naar binnen gaan betekent de ondergang van het ego. Naar binnen gaan is de afscheiding ongedaan maken.

Van zodra je begint te begrijpen dat in jou alle antwoorden liggen op jouw problemen, beginnen de problemen ook heel snel te verdwijnen omdat je ophoud met projecteren. Je beschuldigt niet meer. Je verlangt niet langer van de ander dat die jou gelukkig maakt. Je gaat naar binnen en vraagt jezelf af waarom je ongelukkig bent. Je weet dat jij degene bent die jezelf gelukkig kan maken en dat je dat doet door je gedachten op een lijn te brengen met liefde. Je zet een stap terug, weg van het oordeel dat slechts zorgt voor meer afscheiding. En dat alleen al geeft jou een gelukkiger gevoel.

Af en toe eens rustig zitten en niets doen. Gewoon niets doen. De stilte doet goed. Alle doen verdwijnt uit je hoofd en je bent gewoon in het nu. En het is in dit heilig ogenblik dat, als je luistert, de dingen zich ontvouwen.

Neem deze les ter harte en luister.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten