dinsdag 20 april 2021

Les 111 ~ Herhaling van de lessen 91-92. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk dat jij je aandacht richt op het licht. We bedoelen hiermee niet het licht van de zon, al kan je dit wel zien als metafoor.

Wanneer je in jouw driedimensionale wereld voortdurend vanuit de schaduw kijkt is wat je ziet niet erg duidelijk, beetje troebel, niet zuiver en ook niet zo mooi.

Als je ’s morgens opstaat en je ziet het zonlicht, je ziet dat het een mooie zonnige dag wordt, dan lijkt alles veel meer te leven.

Dit geldt net zozeer voor jouw spirituele kijk, voor hoe je naar de wereld kijkt.

Wanneer je constant de nieuwsberichten volgt, je de verwoestingen ziet, de hongersnood, de vervuiling van het milieu, dan kijk je naar de schaduwen.

Je moet leren naar het licht te kijken.

Als je naar de schaduwen blijft kijken zal jij je zwak voelen, uitgeput, zonder inspiratie.

Als je naar het licht kijkt valt jou de samenwerking onder de mensen op, de pracht van de kunst, de mooie muziek, de verbinding, het levendig voorzien van voedsel, zie je dat wat liefde is.

Als je geen aandacht geeft aan die andere dingen zullen ze ook uit jouw zicht verdwijnen. Je zienswijze is dan gericht op wat genezen is, op wat wel werkt, op wat gelukkig is.

Je eet bijvoorbeeld dingen om niet ziek te worden.
Wij raden je aan om te eten om jouw gezondheid te verbeteren.
Als je eet om ziekte te vermijden ben je gericht op de schaduw en je lichaam reageert dienovereenkomstig.
Als je eten gericht is op jouw gezondheid, zal je genieten. Er is geen angst in je motivatie en de resultaten zullen navenant zijn.

Doe dit zo met alles. Focus op het functioneren in plaats van op het slecht werken. Zie de goede dingen in de ander in plaats van de slechte trekken. Kijk naar de dingen die je al geleerd hebt in en door deze cursus in plaats van je te concentreren op de dingen waar je mee worstelt.

Kijk naar het licht, geliefden. Kijk naar het licht.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten