zaterdag 1 mei 2021

Les 122 ~ Vergeving biedt alles wat ik wens. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Weet jij dat jij niet de jij bent die je denkt te zijn?

Er zijn wel nog wat scherpe kantjes: ongeduld, angst, beetje neerslachtig, controlethema’s, oordelen, weerstand, …allerlei dingen die je als een aspect van jezelf waarneemt. Maar dat zijn ze niet. Het zijn slechts dingen die nog niet zijn losgelaten uit jouw bewustzijn. Ze geven je echter wel een slecht gevoel over wie je bent. Maar, nogmaals, ze zijn niet wie jij bent.
Het zijn vergissingen, geen zonden. Het is niets meer dan vergissingen die gecorrigeerd moeten worden.

Het is belangrijk dat jij dit goed begrijpt.

Je bent vergevingsgezind als je deze vergissingen als een tijdelijke misvatting kan zien en niet als iets van jouzelf. Het zijn niet jouw baby’s.

Wanneer je ze als iets van jezelf beschouwd of als jezelf, heb je de neiging jezelf te haten, heb je de neiging om te beweren dat je ongeduldig bent, gefrustreerd, bang.

Maar nee, je bent iets veel groter dan dat wat verborgen ligt onder de lagen van een onjuist onderwijs en onzichtbare vertekeningen waar jij je niet bewust van bent. Waarvan je ten onrechte denkt dat jij dat bent. Ze zijn niet ‘jij’.

Het is een verontreiniging, een vervuiling. Het zijn als het ware kleine stukjes vuil die het water bezoedelen. Door vergeving wordt het water opnieuw zuiver.

Begin aan deze lessen dus niet met een gevoel dat het zware arbeid is. Benader ze niet met het idee dat het hard werken is. Denk ook niet dat het tijdverspilling is.

Het is precies het tegenovergestelde. Ze besparen tijd en een hoop relaties. Ze besparen vele, vele jaren van onnodig leed en dat gewoon door deze lessen te doen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten