dinsdag 25 mei 2021

Les 146 ~ Herhaling van de lessen 131-132. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is een heel goed moment, gezien we toch in een herhalingsperiode zitten, om jou even te herinneren aan de hoeveelheid training en opleiding die je gekregen hebt.

Het is interessant te zien dat je nogal moet opboksen tegen de instructies uit deze specifieke cursus en hoe ijverig de instructies destijds op school opgevolgd werden, bijvoorbeeld bij het leren van de vermenigvuldigingstafels, bij het leren van het alfabet, bij het leren lezen. Een hele prestatie die in de eerste 12 jaar geleverd werd.

En het is natuurlijk leuk dat je een boek kan lezen, maar het feit dat je dat kunt komt voort uit jouw ijver met het leerprogramma. En alhoewel dat leerprogramma erg disfunctioneel is willen we het niet helemaal de grond inboren, maar er het goede uitpikken dat het door discipline opgeleverd heeft. Het is vertrouwd, dus vragen we hetzelfde te doen.

Wat wij van jou vragen is erop te vertrouwen dat je door deze lessen te doen en ze in praktijk te brengen je hetzelfde doet als dat kind dat het alfabet leert. Je moest leren om het potlood of de pen vast te houden, om mooie letters te vormen, je moest woorden leren schrijven en kreeg slechte punten als de spelling ervan niet juist was.

Het is dus goed om eens op die manier te kijken naar hoe jij geleerd hebt als kind en niet te streng te zijn voor jezelf. Je bent toch ook niet boos op een zesjarig kind omdat het een woord fout geschreven heeft of omdat de letters niet zo mooi gevormd zijn. Nee je hebt geduld en moedigt het kind aan.

Dus praat ook op die manier tegen jezelf. Wees aardig tegen jezelf, net zoals je aardig zou zijn tegenover een kind dat leert lezen en schrijven. Net zoals je tegen het kind ook niet zegt dat schrijven en lezen duidelijk niks voor hem of haar is en het hele project maar opgegeven moet worden.

Doe dat dus ook niet tegenover jouzelf. Sta hier eens bij stil en hou er rekening mee terwijl je de lessen doorneemt. Als er dingen zijn die je niet kan onthouden is dat oké. Je bent aan het leren. Je traint je geest. En als je wist hoe het allemaal in elkaar zat had je geen trainingsprogramma nodig.

Wees dus aardig tegenover jezelf. Wees voor jezelf de volwassene die je graag als kind zou gehad hebben.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen zie ik je weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten