maandag 31 mei 2021

Les 152 ~ De macht om te beslissen is aan mij. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Accepteren dat het de collectieve en individuele verlangens van iedereen zijn die de chaotische wereld gecreëerd hebben in plaats van God, is best krachtig, is het niet?

De wereld die jij ziet is niet door God geschapen. Het is een wereld van afscheiding, met angst als standaardinstelling. Met afscheiding, afzondering als basis. Daarom hebben velen zoveel pijn. Daarom voelen velen zich in de steek gelaten door God.

Het is de projectie, het geloof dat God jou in de steek gelaten heeft want in werkelijkheid heb jij God in de steek gelaten.
Dat is wat projectie is: anderen beschuldigen van wat jezelf gedaan hebt.

Het is dus nederigheid die deze lering – schepper te zijn van de chaos – aanvaardt. De pijn en het lijden worden hier gecreëerd.

Ieder van jullie die Een Cursus in Wonderen al een tijdje volgt – en voor sommigen is dit een herhalen van de lessen – kan inzien dat door deze leerstof te oefenen het lijden, dat men het zelf veroorzaakt, in het denken afneemt. Naarmate het lijden in het denken minder wordt, verhoogd anderzijds de frequentie die men uitzendt. Je wordt liefdevoller in zijn. De frequentie die je uitzendt wordt liefdevoller en weerspiegelt zich via je vergevingswerk.

Die frequentie trekt dingen van dezelfde frequentie aan. Soort zoekt soort zegt men wel. Zelfde dingen trekken naar elkaar toe. Ellende, geweld trekt ellende en geweld aan. Liefdevolle intenties en gedachten trekken liefdevolle dingen aan. De beslissing is aan jou.

Je bent gemaakt naar het beeld van God. Denk jij dat jouw gedachten vertrouwelijk zijn? Geloof jij dat jouw overtuigingen geen kracht hebben? Je hebt het vermogen tot stand te brengen waar jij je vanuit jouw hart op focust. Leef jij je leven ten volle? Leef jij een leven dat overeenkomt met Gods Wil voor jou, met andere woorden dat jou gelukkig maakt? Als je leven eerder bedroevend is dan is dit het resultaat van je armzalige keuzes.

Neem vandaag een nieuwe beslissing. Recht je rug. Borst vooruit. Houd van de dingen om je heen in plaats van kritiek, oordeel over jezelf en de wereld op elkaar te stapelen en kijk met liefde en waardering, zoals God naar jou kijkt.

Kijk met liefde en waardering naar de wereld. Vandaag is de beslissing aan jou. Kijk je naar de wereld door grijze lenzen of kijk je met de ogen van liefde en waardering, met de ogen van vergeving?

Kijk met vergevingsgezinde ogen naar de wereld. Kijk met vergevingsgezinde ogen naar je broeders en zusters. Weet dat ze net zo verward zijn als jij. Dat ook zij verkeerd aangeleerd werden en niet weten wat ze doen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig en zo steunend en motiverend en warm! Helder ook in welke beslissing steeds weer te nemen - ik dwaal nog wel eens af. 🙄🍀🥰

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat doen we allemaal wel José, maar we hebben een goeie gids die ons weer op het juiste pad brengt.

    BeantwoordenVerwijderen