woensdag 12 mei 2021

Les 133 ~ Ik zal geen waarde geven aan wat geen enkele waarde heeft. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Voor wie opgegroeid is in een cultuur van materialisme is het idee geen enkele waarde te geven aan wat geen waarde heeft, moeilijk te aanvaarden. De indoctrinatie van het overwaarderen of onderwaarderen van het lichaam zit diep. Ook ligt de focus sterk op materie en wordt er bijzonder veel tijd gespendeerd aan materiële bezittingen.

De meest ongezonde versie is de miljardair die heel veel heeft, meer dan nodig en toch nog steeds van anderen neemt. Hij heeft geen nood meer aan meer, maar blijft de overtuiging hebben dat als hij weggeeft, hij zal verliezen en beseft daarbij niet het minst dat hij in feite wint.

Een ander voorbeeld is ‘hamsteren’. Huizen die gevuld zijn met allerlei kunst en kitsch. Kasten die uitpuilen van de kleding, schoenen of wat dan ook.

We stellen voor om eens een inventaris op te maken van wat je allemaal in huis hebt en eens stil te staan hoeveel waarde je hecht aan dit alles. En of dit macht, invloed of succes aantoont?

En als je dit allemaal observeert, kan je dan accepteren dat je getraind bent in materialisme?

Om jouw bewustzijn uit te breiden moet je de focus van de fysieke materiële wereld verschuiven. We willen dat je leert inzien dat je pas kunt veranderen als jij je eerst bewust bent van wat je geworden bent. Als je materialisme ontkent dan zal er niets veranderen, maar als je een inventaris opmaakt van je huis, je kasten, je keuken, etc. en je merkt al die spullen, dan word jij je ook bewust van alle dingen waar je verknocht aan bent en die jou niet echt gelukkig hebben gemaakt want je bleef maar kopen.

Het gaat er dus om dat jij je bewust wordt waar je focus al die tijd op gericht was. Het gaat er om dat jij je bewust wordt dat jouw focus jouw geluk bepaalt, dat jou focus bepaalt wat er groeit en wat zich zal ontwikkelen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten