zaterdag 15 mei 2021

Les 136 ~ Ziekte is een verdediging tegen de waarheid. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Ziekte is het grootste argument van het ego. Als je ziek bent, als jouw lichaam jou lijkt te verraden, kan het ego zeggen: ‘zie je wel, je wordt in de steek gelaten door God. God houdt niet van jou. Als God van jou zou houden zou dit niet met je gebeuren. God straft jou.’
Zo wordt jouw verstoorde kijk op God geprojecteerd. Jij bent nu het slachtoffer en God is de dader. Dat is de wens van het ego.

Je moet goed beseffen dat de ervaring van afgescheiden zijn begon door jouw keuze je af te scheiden van het één zijn, van de eenheid. Door die ervaring raakte je zo overweldigd door schuldgevoel en angst dat je, als gevolg hiervan, een wereld creëerde. En in een poging te voorkomen dat God jou zou straffen voor wat jij als een ultiem verraad hebt aangenomen, ben je begonnen om jezelf hiervoor te straffen.

Je voelt je schuldig en wordt ziek omdat je niet gelooft dat jij inderdaad de heilige Zoon van God bent, dat heel en volmaakte Kind van God. In plaats daarvan geloof je dat je een zondaar bent, dat je gefaald hebt door voor deze plek te kiezen.

Hier ben jij je niet meer bewust van, maar je voelt nog steeds de schuld en schaamte die je ook voelde bij de oorsprong van de afscheiding en de angst voor de straf van God hiervoor. Je wil daarom God een stapje voor zijn en straft jezelf.

Dit lijkt allemaal vrij duistere taal. Misschien ben je nu verkouden en denk je ‘waar heeft hij het over?’. Maar het zijn de onbewuste motivaties voor ziekte. De meesten van jullie worden ziek om iets te bereiken waarvan je denkt dat het niet te bereiken is op het gebied van gezondheid, liefde en leven. Je bent geïndoctrineerd in het geloof van ziekte. Je wordt geïndoctrineerd met ideeën zoals vaccinatie. Met andere woorden, er is een collectieve overtuiging dat je ziek kan worden en mogelijk kan sterven tenzij er een tussenkomst is door iets of iemand. Deze overtuiging is in feite de onbewuste schuld die je met je meedraagt vanuit die oorsprong van de afscheiding.

Maar de denkgeest is veel complexer en bevat veel meer informatie dan jij weet; verscheidene levens, een overvloed aan details die het elke seconde van de dag sinds je in dit lichaam geboren werd, verzamelt.

Je denkgeest is ook een instrument dat heel hard werkt om je weg te houden van de waarheid.
‘Waarom doet het dit?’, vraag jij je af. Omdat de waarheid te overweldigend is.

Voor het ego is de waarheid de dood van het ego want door te kiezen voor de afscheiding (dat dwaze idee) heb je, in die oorspronkelijke beslissing, een wereld en een geloofssysteem gemaakt die zegt dat liefde gevaarlijk is, dat God jou zal straffen, dat je moet wegblijven van liefde gezien God de ultieme uiting van liefde is.

Daardoor zijn er zoveel problemen met liefhebben, met liefhebben van jezelf en andere mensen. Je hebt er letterlijk voor gekozen om een wereld zonder liefde binnen te gaan.

En misschien reageer je nu dat er toch overal liefde om je heen is, vrienden die van je houden, je moeder die van je houdt, je kinderen die van je houden. Maar sta eens stil bij hoe voorwaardelijk deze liefde is. Wat moet je doen om die liefde te krijgen? Wat moet je niet allemaal doen opdat men van jou kan houden?

We willen niet dat je teleurgesteld raakt met dit gegeven. We willen wel dat je begrijpt dat je boven deze wereld moet uitstijgen. Wordt een wegwijzer voor hen die diep ondergedompeld zijn in deze dimensie die jullie leven noemen. Verhef je boven de gekende redenering. Verlaat het slagveld en stem je af op hogere principes die op aarde niet algemeen gekend zijn.

Misschien zal men jou Pollyanna noemen, die alles van de positieve kant bekijkt of vindt men dat je waanvoorstellingen hebt en alles door een roze bril ziet omdat jij je vrede niet verliest. Maar jij begrijpt het grotere plaatje. Je weet dat je vergeving moet beoefenen. Je begrijpt dat schuld, opoffering en lijden niet nodig is. Je gaat stap voor stap, terwijl je oefent in vergeving, steeds verder de ladder op naar het licht en de liefde die jouw ware, natuurlijke thuis is.

Je hebt jezelf bang gemaakt. Je hebt jezelf omgeleid naar angst. Je bent bang om naar huis te gaan omdat je denkt dat jouw Vader jou zal straffen. Maar je kent het verhaal van de verloren zoon dat vertelt dat de Vader alleen maar blij is dat Zijn Kind naar huis komt.

Er is geen zonde. Er is geen straf.

Met open armen word je ontvangen door absolute en onvoorwaardelijke Liefde.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We praten morgen verder met je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten