zondag 9 mei 2021

Les 130 ~ Het is onmogelijk twee werelden te zien. Met commentaar door Jezus.



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk om de grootse kracht van je eigen denkgeest goed te begrijpen.

Elke seconde van de dag kies je voor liefde of angst. Als er lijden is, heb je voor angst gekozen. Ben je gelukkig, tevreden, ontspannen, geïnspireerd, dan is jouw keuze er een voor liefde.

Als er een vorm van groot lijden is, is het belangrijk voor jou dat je de mogelijkheid accepteert dat er grote angst is in je waardoor je bijna de hele dag door verkeerde keuzes maakt, daardoor miscreëert en je vervolgens weer angstig voelt, boos, onbemind, oneerlijk behandeld, … Het zijn aanwijzingen die jouw innerlijke leiding in de vorm van negatieve gevoelens geeft.

Je moet weten dat jouw innerlijk begeleidingssysteem als het ware de navelstreng is met jouw thuis, met God, met Liefde of hoe je het ook wil noemen. Een verbinding op de frequentie van liefde met je goddelijke Werkelijkheid. Je bent een verlengstuk van de goddelijke Waarheid. De frequentie die van nature uit verbonden is met de Bron die Liefde is.

Dat is jouw innerlijke gids. Een liefdevolle leidraad die jou laat weten of je in overeenstemming denkt met je hogere Zelf, met de Waarheid, in overeenstemming met Gods Wil voor jou. Is dat het geval dan voel jij je goed en tevreden, daarom niet altijd in extase, maar je weet dat je op de goede weg zit.

Is dit niet het geval, als je afdwaalt van Gods Wil voor jou, zal jij je niet prettig voelen. Dit toont zich dan bijvoorbeeld in een hatelijke gedachte naar jezelf toe zoals ‘ik heb geen succes’. Bij zo’n gedachte is er onmiddellijk een respons van jouw innerlijke gids die jou laat weten dat je geen gelijk hebt.

Als je daarentegen tegen jezelf zegt dat het beter gaat met je, dat je nog niet precies bent waar je wil zijn, maar dat je op de goede weg zit, dan is er meer een gevoel van opluchting, een gevoel dat het beter gaat, nog niet helemaal het eindresultaat, maar een verademing, weer een stapje verder van het lijden vandaan, van het gevoel dat je eerder waarnam.

Dat zijn de dingen die je echt moet leren begrijpen. Begrijpen wanneer je afgestemd bent op liefde. Dat is jouw doel hier, dat is Gods Wil voor jou. Om dat te leren ben je hier, om te leren jouw Zelf uit te drukken.

En dat kan van alles zijn en daarom niet de grote luxe, maar simpel. Plantjes kweken in een broeikastje, een verhaaltje voorlezen aan een kind, naar de sportschool gaan voor wat beweging, een lekkere maaltijd klaarmaken. Het kunnen verschillende dingen zijn door je dag heen. Geïnspireerd zijn. Doen wat jouw hart ingeeft. Dan vertoef je in het land van de liefde.

Als er weerstand is, geklaag, ongemak, vreugdeloosheid, stress, oordeel, angst, verdriet, leef je in het domein van de angst.

Nu is het ook niet zo dat dit laatste volledig uit den boze zou moeten zijn, het blijft menseigen. Toch willen we dat je begrijpt dat een aanhoudend of veelvuldig slecht gevoel afkomstig is van het denken vanuit het systeem van de angst.

Het denksysteem van het ego en dat van de Heilige Geest zijn systemen die elk onverdeeld, op zichzelf staan. Jij zit er precies tussenin en jij kiest het denksysteem uit. Kies je voor het systeem van angst of voor het denken in liefde. En het kunnen soms kleine, simpele keuzes zijn. Zoiets als een halte vroeger afstappen om wat meer te bewegen en een frisse neus op te halen, een daad van liefde voor je lichaam. Kleine beslissingen die opgebouwd worden gedurende de dag.

En naarmate jij je bewust wordt van al die verschillende simpele beslissingen die je maakt ontdek je ook dat het traject van je leven mee verandert.

Een beslissing per keer. Liefde boven angst.

Dat is het wonder.

Waar vroeger angst de keuze was is dit nu een keuze in liefde geworden. Het is je huiswerk voor vandaag. Kijk eens wanneer jij je slecht voelt en waarom dat zo is. Vraag jezelf af wat hier niet liefdevol is. Wat veroorzaakt deze negatieve feedback?

Word je bewust wanneer je angst boven liefde kiest en kies dan opnieuw.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten