woensdag 5 mei 2021

Les 126 ~ Al wat ik geef, is aan mijzelf gegeven. Met commentaar door Jezus.



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is een omgekeerde wereld, toch? Alles wat jou geleerd werd dat goed is voor jou is daarom echt niet zo goed.

Een van de allergrootste lessen is dat de dingen die je in je denkgeest hebt (je overtuigingen, gedachten, ideeën) en die je projecteert, die je dus schijnbaar buiten je geest plaatst door middel van projectie, hebben in werkelijkheid jouw denkgeest niet verlaten.

De personages in jouw toneelstuk als het ware, de mensen waar jij mee omgaat, de mensen die jij je vijanden noemt, de mensen tegenover wie jij wrok koestert, die mensen zijn de triggers voor jouw transformatie.

Ze zijn jouw redders!

Hoe is dit nu mogelijk? Omdat ze niet van je afgescheiden zijn, maar een deel blijven en zijn in en van jouw denken (jouw overtuigingen, gedachten, ideeën) die door jouw projectie buiten jou lijken te zijn.
Wanneer jij die aanvalt, val je niets anders aan dan jezelf.
Wanneer jij ze vergeeft, vergeef jij niemand anders dan jezelf.

Voor hen die de wetten van de werkelijkheid niet kennen, de wetten die omschreven worden in het tekstboek van Een Cursus in Wonderen, is dit een moeilijk te aanvaarden concept.

Als je alleen de werkboeklessen van de cursus doet en er de tekst niet bij bestudeert dan raak je, naarmate we verder gaan, steeds meer in de war. We moeten jou er echter op wijzen dat de lessen en de transformatie van het denken, die het resultaat zijn van het volgen van de lessen, gebaseerd zijn op de theorie uit dit boek.

Er ontstaan verschuivingen en veranderingen in jouw bewustzijn die jou bang kunnen maken als je niet begrijpt of weet waarop dit gebaseerd is. En in plaats van dankbaarheid te voelen voor de transformatie van je bewustzijn kan er angst optreden omdat de principes waarop deze lessen gesteund zijn niet gekend en dus niet begrepen worden.

Dus … voor hen die het boek nog niet hebben … vandaag is jouw dag hiervoor. Vandaag is de dag om te beginnen met het lezen van het tekstboek, ook al begrijp je het niet. Het is in een gesofisticeerde taal, zodanig ontworpen om innerlijke lagen van jouw bewustzijn te transformeren en dat zowel van bewuste, onbewuste en onderbewuste aspecten. Het zijn deze onbewuste en onderbewuste aspecten, waar men zich dus totaal niet bewust van is, die geactiveerd worden en in de bewuste geest naar boven komen.

Als je dus bijvoorbeeld een onopgelost probleem hebt met je moeder, je woont er ver van weg en praat niet meer met haar, dan zal je mensen ontmoeten die jou zullen herinneren aan de nog niet vergeven aspecten van je gedachten, overtuigingen, ideeën over jouw moeder. Het kan iemand zijn waar je mee samenwerkt bijvoorbeeld en die een gelijkaardige persoonlijkheid heeft, die dezelfde soort taal spreekt of dezelfde soort dingen waardeert als jouw moeder waardoor jouw niet vergevingsgezindheid tegenover jouw moeder ter beoordeling naar de oppervlakte komt in jouw bewuste geest.

Wanneer jij niet in de gaten hebt wat er precies speelt zal je een hekel hebben aan die persoon die deze oude en niet vergeven aspecten activeert en je zult denken dat je die persoon niet leuk vindt en je maar beter uit de buurt ervan blijft.

Nochtans is het zo dat die persoon in jouw leven is gekomen als geschenk om de onopgeloste en niet vergeven aspecten rond jouw moeder onder jouw aandacht te brengen.

Dit is een heel belangrijk principe om te begrijpen: wanneer iemand pijn in jou naar boven haalt, pijn die in jouw denken aanwezig is, dan is het niet jouw taak om die persoon aan te vallen, maar wel om dankbaar te zijn dat die persoon in je leven is gekomen. Het is jouw taak om die persoon te vergeven zodat je het geschenk van vergeving voor jezelf kan ontvangen, dat je enkele van de duistere kantjes die nog opgeborgen lagen in jouw onbewuste of onderbewuste, nu kan zien.

In het stadium waarin we nu zitten is het belangrijk om dit principe te begrijpen omdat we naar nog diepere lagen van het bewustzijn gaan naarmate we verder vorderen in het werkboek.

Zoals we dus gezegd hebben voor hen die de tekst nog niet gelezen hebben, willen we graag dat je hiermee begint. Koop het boek, zoek de tekst op op het internet, leen hem van de bieb - al is het beter je eigen exemplaar te hebben.

Er bestaan variaties met kleine verschillen waar we het nu niet over zullen hebben. Het gaat om jouw vergevingsoefeningen die alles transformeren en niet over welk woord op welke pagina staat. Kies het boek dat op jouw pad komt. Het gaat erom de lessen te doen en de principes te begrijpen en niet dat je achterblijft en in de war geraakt.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten