dinsdag 11 mei 2021

Les 132 ~ Ik bevrijd de wereld van al wat ik haar heb toegedacht. Met commentaar door Jezus.




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is een uitdagend principe, is het niet, dat de wereld niet echt is. Als God werkelijk is, kan de wereld dat niet zijn.

Veel mensen kijken zo naar religie: als er een God is dan wil ik die God niet. Kijk maar naar de wereld, kijk naar wat hier gaande is: kinderen die honger hebben, religieuze instellingen die misbruik maken van hun macht, het geldsysteem, het milieu, de industrie die de planeet aantast. Als er dus een God bestaat die dan ook nog eens almachtig is, dan kan God niet op deze plek bestaan, dan is God niet goed wijs.

Het is de reden waarom velen hun rug gekeerd hebben naar religie omdat men zich realiseert dat het hier steeds gekker wordt.

En hoe komt dit nu denk je? Omdat er niet gehandeld wordt in overeenstemming met de ware natuur.

De steden lopen vol. Men leeft in kleine hokjes omgeven door elektriciteit. De natuur wordt gemeden. Er wordt van alles gedaan die schadelijk is voor de natuurlijke staat van zijn.

Jullie zijn afgedwaald van jullie ware natuur. Daarom blijven we doorgaan over dingen zoals gezond eten, naar buiten gaan, daglicht, de volle maan, de sterrenhemel, de natuur in. Het komt ten goede aan je ware natuur.

Maar de wereld is een wereld van afscheiding en werd door jullie gemaakt. Je bent echter niet verantwoordelijk voor de gedachten van een ander. Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen denken en het is naar jouw eigen denken dat je moet kijken als oorzaak van je lijden. Het is jouw denken die leugens vertelt, verhalen verzint, drama’s creëert en oorzaak is van allerlei begoocheling gedurende jouw dag.

Als je echt aanwezig bent, dus niet met je gedachten in het verleden of in de toekomst, niet met slechte gedachten over een ander, dan merk je dat er niets aan de hand is, dat het goed gaat.

De kracht van het nu is de krachtigste plek die er is in het universum, het is de plek waar je kiest voor liefde of voor angst, waar je wegdroomt in fantasie over wat die zei of niet zei, over welke toekomst er mogelijks op je afkomt, over welke ziekte in je lichaam zou kunnen zijn. Of de plek waar je bewust aanwezig bent, kalm en vredig.

Dat is de uitdaging die deze cursus aanbiedt. Het is dus belangrijk dat je begrijpt dat jij je eigen lijden creëert door in een illusoire wereld te leven.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten