zaterdag 29 mei 2021

Les 150 ~ Herhaling van de lessen 139-140. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Verzoening is niets anders dan het helen, het genezen van jouw denken door vergeving.
Is er disharmonie, oefen dan vergeving.
Zie of voel je boosheid, oefen dan vergeving.

Dit is geen zwakheid, wel integendeel. Niet reageren op de gevolgen van het ego maakt van jou een krachtige schepper.
Als je gericht bent op de gevolgen van de spelletjes van het ego zie je het resultaat van veel denken en herkauwen van angstige en met haat gevulde gedachten.
Hierop reageren is reageren op het onjuiste. Je kijkt naar het eindresultaat van al dat denken en van de ermee gepaard gaande emoties.

Door het oefenen van vergeving word jij je bewust je niet langer bezig te houden met het resultaat. Je geeft het geen voeding meer, maar transformeert jouw denken. Je beïnvloedt de dingen om je heen door ervoor te kiezen jouw denken te transformeren naar een liefdevol, creatief instrument waardoor de wereld met jou mee zal veranderen.

Je verandert de wereld niet als je er van uitgaat dat het materiële de oorzaak is van het probleem. Het probleem is het eindresultaat van een verzameling van liefdeloze begrippen.

In het begin van het werken met Een Cursus in Wonderen kan men behoorlijk verrast zijn wanneer men vaststelt hoeveel oordeel en liefdeloosheid in het denken is.

Wanneer men schuld en angst op anderen projecteert door boos te zijn op anderen, ziet men de eigen liefdeloosheid niet. Het is het liefdeloze denken dat bijdraagt aan een liefdeloze samenleving en liefdeloze ervaringen.

Zorg er dus voor de aandacht te richten op de Verzoening, op de genezing van het eigen denken. Het resultaat zal wonderbaarlijk zijn. Enkel gericht zijn op de fysieke eindresultaten is verspilling. Gefocust blijven op het innerlijke, op het hart, op het maken van liefdevolle keuzes zal de wereld veranderen.

Ik ben degene die je kent als Jezus en zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten