maandag 17 mei 2021

Les 138 ~ De Hemel is de beslissing die ik moet nemen. Met commentaar door Jezus.




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

En bij manier van spreken kan de Hemel hier op aarde zijn.

De diepe pijn, het lijden, de schuldgevoelens, de schaamte die je voelt op dit driedimensionale niveau is niet echt nodig. En al leef je nog in de wereld van afscheiding, je kan door training in het zuivere waarnemen, de tijd hier als een gelukkige droom ervaren.

Door meer en meer te kijken vanuit een juist gericht denken vervaagt het lijden, pijn, schuld, angst, schaamte, ziekte in jouw bewustzijn.
Zolang je keuzes maakt vanuit het denksysteem van het ego blijf je geconfronteerd met pijn, waardoor het moeilijk is jou voor te stellen dat je in een hemel op aarde zou kunnen zijn.
Maar het is wel mogelijk naarmate jij je frequentie verhoogd aan de hand van vergeving.

Als je er eenmaal voor gekozen hebt om gedurende jouw dag zo vaak mogelijk voor liefde te kiezen voor jezelf en anderen en jezelf en anderen te respecteren, is het belangrijk om in deze beginfase te investeren in jouw eigen mentale zuivering ook al gaat dit in op jouw gevestigde waarden waarbij je geleerd hebt anderen, eerder dan jezelf, voorop te plaatsen.

Misschien lijkt dit alsof we onszelf tegenspreken, maar dat is het niet. Wat je aan een ander geeft, geef je aan jezelf. Maar als je denken niet rein is en je begrijpt dit principe niet, dan is het voor jou niet mogelijk te geven omdat je het niet gelooft, omdat je niet vertrouwt op het proces.

Dit jaar dat we nu samen doorbrengen is om dit proces te verduidelijken, om te beseffen dat alles wat je geleerd hebt een op zijn kop staand onderricht is waarin geven niet gelijk staat aan ontvangen.

Dit is een trainingsprogramma en niet alle lessen zullen logisch lijken. Niet alle lessen zullen goed voelen voor jou omdat ze niet op de overheersende frequentie van jouw denken trillen. Je wordt nog beheerst door het denksysteem van het ego en naarmate je anders leert te kiezen zal jij je ook anders gaan voelen. Je begint in te zien dat je keuzes en de waarde die je eraan toekent aan het veranderen is waardoor ook het lijden minder wordt.

En dit is zo’n mooie gewaarwording, zo’n fantastische bewustwording, vast te stellen dat er zich, na 138 dagen, een beduidende verandering heeft gerealiseerd die voelbaar is. Dus wat zal dit zijn na 1 jaar? En na 3 jaar? Want ja, het houdt niet op na 365 lesdagen.

Je gaat meer en meer vergeving oefenen. Deze lessen zal je gebruiken voor jouw gedachten. Je zal minder nadenken over dingen, maar meer dit soort gedachtegang hebben in jouw innerlijke dialoog. En wanneer de lessen van Een Cursus in Wonderen gebruikt worden voor jouw innerlijke dialoog zullen zij de eindeloze herkauwers van angst, oordeel, haat, schuld, die jou naar hier gebracht hebben, vervangen en zal je een ander leven gaan leiden. En in vergelijking met wat je eerder als jouw leven kende zal dit meer gaan lijken als een hemel op aarde.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen terug.


2 opmerkingen: