zondag 2 mei 2021

Les 123 ~ Ik dank mijn Vader voor Zijn gaven aan mij. Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dankbaarheid is belangrijk. Het is belangrijk om ‘dank u’ te zeggen en om dankbaar te zijn voor wat je hebt.

Het voortdurend op zoek zijn naar iets en dan nog iets is een van de grootste gebreken in jouw samenleving. We zien mensen die leven in grote huizen vol met meubels, technologie, een paar auto’s in de garage, een kleerkast vol met kleren die nauwelijks gedragen worden, huisdieren, kinderen, allerlei investeringen en toch nog steeds op zoek naar meer en anders.

Stop. Stop hiermee en vraag jezelf af wat je hebt. En kijk niet alleen naar de dingen die hier omschreven worden. Het is een van de grootste plagen in het denken van de Westerse maatschappij, het voortdurend zoeken naar spullen, naar steeds meer, zoals uitkijken naar Kerstmis om dingen te kunnen kopen en dingen te krijgen.

Dit is natuurlijk niet het enige wat er is. Je bezit de mooiste geschenken die je van God hebt gekregen zoals de kracht om je dingen te verbeelden, het verlangen om je te verbinden, lief te hebben, jezelf uit te drukken. Wat een pracht dit vermogen om jezelf uit te drukken – een geweldig mooi vermogen om zo dankbaar voor te zijn. De ideeën die je hebt, de inspiratie, je doelstelling, je passie.

Wees dankbaar voor deze dingen, voor deze niet-materiële dingen. Het zijn de dingen die echt weldadig zijn, die ervoor zorgen dat de behoefte aan materiële dingen niet zo belangrijk meer is.

In jouw samenleving ben je getraind om constant gericht te zijn op het lichaam, op het volgende grote huis, de volgende mooie wagen, de volgende nog meer gesofisticeerde telefoon.

Dat gebeurt met een reden: het weerhoudt je ervan om te kijken naar de niet-fysieke dingen die echt voldoening geven: je creativiteit, je vermogen om te communiceren, om lief te hebben, om geïnspireerd te zijn, een doel te hebben, je leven in de goede richting te sturen.

Je zou eens een ‘koopdieet’ kunnen uitproberen, niet meer zo fel gericht zijn op materiële dingen. Je zou dan vast kunnen stellen dat als je kijkt naar alles wat je hebt, je niets meer nodig hebt. Je zou dankbaar kunnen zijn voor wat je hebt en voor het geld dat je uitspaart. Je zou er tevens versteld kunnen van staan hoeveel beter jij je voelt omdat je niet langer buiten jezelf op zoek bent naar iets. Je leert dieper naar binnen te gaan en de prachtige geschenken die je van God gekregen hebt te waarderen: je intelligentie, creativiteit, passie voor het leven, nieuwsgierigheid. Het neemt alleen maar toe als jij je er in dankbaarheid op toelegt. Het neemt af wanneer je gericht bent op het materiële.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen praten we weer met je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten