vrijdag 21 mei 2021

Les 142 ~ Herhaling van de lessen 123-124. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

In wereldse termen lijkt het maar raar te zeggen dat je geest enkel dingen bevat die je denkt met God. Maar hoe God gedefinieerd wordt is niet juist en hierdoor lijkt dit raar te zijn.

De definitie die men van God heeft is van een wezen dat afgescheiden is van de mens en die niet met hem kan communiceren. Hoe zou je met God kunnen denken als je gelooft dat je ervan afgescheiden bent?

Maar God is alles wat is!

De waarheid is dat God tot jou spreekt door jouw hart, door jouw passies, door jouw liefde. Dat is de energie die je deelt met de Schepper.

Je bent geschapen naar het evenbeeld van God wat dus ook inhoud dat je Zijn prachtige creatieve aard deelt. Met Hem deel je het afgestemd zijn op liefde. Je bent gemaakt uit liefde, door en voor liefde.

Als je dus van iets houdt – je leest dat boek waar je zo dol op bent, je wandelt hand in hand met je kleinkind, je speelt met je hond – er is absolute vreugde, je wil niets liever dan daar zijn waar je bent, dat is Gods Wil voor jou. In het moment gelukkig zijn.

Nu denk je misschien dat je voor een spiritueel leven ook spiritueel ambitieus moet zijn in de zin van retraites houden, een spiritueel leraar zijn of wat dan ook, maar dat is niet zo.

Volg, om een gelukkig leven te leiden, jouw intuïtie, doe de dingen waar je van houdt, investeer in je leven, breng tijd door om jezelf (je Zelf) beter te leren kennen, om die dingen in jouw denkgeest te leren kennen die jou niet dienen. Dat is wat God wil voor jou, dat je wakker wordt en dat je afstemt op liefde.

Laat je leiden door jouw innerlijke gids die jou positieve of negatieve feedback geeft. Die je negatieve feedback geeft met een slecht gevoel als je niet op het goede spoor zit. Omgekeerd dat je bij een goed gevoel weet dat je op de goede weg zit, dat je dichter bij liefde bent. Zo simpel is het.

Het ego daarentegen heeft het ingewikkeld gemaakt. Maar als jij je goed voelt, als je gelukkig bent, ben je afgestemd op God.

Onnodig te zeggen dat dit is zonder gebruik van alcohol of drugs. Je kan misschien wel blij worden als je wiet rookt, maar dat plezier houdt op. Het is een fysieke prikkel die jou afleidt van het lijden en een beter gevoel lijkt te geven.

De dingen die wij bedoelen gaan o.a. over goede gesprekken met familie of met vrienden, in de natuur zijn, je zelfexpressie gebruiken op een manier die goed voelt voor jou. We kijken dus naar geluk dat mild is en oprecht van aard.

Je kijkt bijvoorbeeld graag televisie en naar de nieuwsberichten. Sta dan even stil of wat je ziet jou gelukkig maakt. Is het misschien louter een gewoonte, iets wat je altijd gedaan hebt, iets waarvan je denkt dat je dat moet doen om geïnformeerd te blijven? Maar heb je er ook een goed gevoel bij? Wees eerlijk, het gaat erom dat je eerlijk bent tegenover jezelf en dat je kijkt of je in overeenstemming handelt met Gods Wil voor jou.

Wat doet al die geforceerde animatie van de samenleving, de gematerialiseerde focus, de ambitieuze focus, de bezorgde focus, met jou? Wat leert jouw innerlijke gids? Welk gevoel krijg je erbij? Je kan misschien gemotiveerd zijn om hard te werken, maar geeft dat een goed gevoel?

Gedachten die een goed gevoel geven zijn gedachten vol van liefde, vriendelijke gedachten, zachtaardige gedachten en uiteindelijk geen gedachten.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen praten we verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten