woensdag 26 mei 2021

Les 147 ~ Herhaling van de lessen 133-134. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is goed dat je, terwijl je deze lessen doorloopt, onthoudt waar wij jou naar toe leiden: naar vrede.

Vrede is een eigenschap van de denkgeest waardoor jouw innerlijke gids gemakkelijk met jou kan communiceren.

Het is de taak van het ego om jou in leven te houden, om jouw lichaam fysiek veilig aanwezig te houden zodat je in de driedimensionale ervaring kan zijn. Het constant egodenken wordt hevig gepromoot door jouw samenleving. Je vindt weinig spiritueel onderricht terug in de reguliere media en films.

Als je het ego wil gebruiken voor toekomstige planning dan gaat het niet goed. Wanneer je aan de toekomst denkt wordt het ego bang en kan in paniek raken. Het houdt velen ’s nachts wakker zoals bijvoorbeeld als je denkt hoe je het geld bij elkaar kan krijgen voor een evenement waar je graag naar toe wil. Het wordt een probleem als je probeert met het ego hier achter te komen. Je vindt geen rust omdat je in het egodenken zit en probeert iets te bedenken dat niet tot de taak van het ego behoort.

De spirituele leiding, waar je van nature uit aanspraak kunt op maken, is echter een stuk stiller dan het ego.

Terwijl je dus deze reis naar vrede maakt zal jouw spirituele gids (de Heilige Geest) steeds duidelijker waarneembaar worden. De spirituele gids, jouw spirituele gids schreeuwt nooit tegen je zoals het ego dat doet. Hij wordt echter wel steeds makkelijker te onderscheiden.

Je bent bijvoorbeeld in een bos. Er is een pad, maar het is niet goed te zien waar dat pad naartoe gaat. Het ego maakt jou bang om het pad niet op te gaan. Maar stel je dan voor dat het is alsof de Heilige Geest boven het bos naar beneden kijkt. Hij communiceert met jou en raad je aan om voor de splitsing aan het pad linksaf te gaan want als je rechtdoor gaat komt je voor een grote kloof te staan. Linksaf echter kan je je reis gemakkelijk verder zetten.
Wanneer je echter luistert naar het ego keer je gewoon terug en sla je geen acht op de leiding die jou wordt aangeboden.

Wat wij hiermee duidelijk willen maken is dat naarmate je denken steeds rustiger en vrediger wordt, de rauwe, angstige stem van het ego steeds makkelijker opgemerkt wordt waardoor het zachte tikje van de Heilige Geest, dat vaak door die goed gevoede en luidruchtige stem van het ego onderdrukt wordt, nu makkelijker gevoeld kan worden. Door deze lessen te doen wordt dit steeds duidelijker. Je ontdekt dat je minder tolerant wordt voor het angst zaaien van het ego.

Wanneer het ego boos wordt of begint met zich zorgen te maken denk dan aan het voorbeeld van het bos. Word er je bewust van dat angst afkomstig is van het ego en dat je niet naar die gedachten hoeft te luisteren. Word er je bewust van om in het denksysteem van de Heilige Geest te stappen. Herinner je Een Cursus in Wonderen en laat je terugbrengen naar rust. Denk na over de lessen. Mediteer en vraag om leiding. Erken dat je niet weet welke beslissing je het best neemt als je overhaast te werk gaat. Het ego zal je daartoe altijd aanzetten, maar de Heilige Geest leidt jou langzaam, zacht en zeker verder. Word je dus bewust van het proces waarin je betrokken bent en weet dat je door steeds meer innerlijke vrede te ondervinden je ook veel beter de leiding van bovenaf hoort en voelt.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten