donderdag 27 mei 2021

Les 148 ~ herhaling van de lessen 135-136. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het idee van aanval is iets wat goed begrepen moet worden.

Een goed bewapende samenleving plant zaden van geweld. Men verdedigt tegen een aanval die in de toekomst verwacht wordt, men gelooft dus dat men zal aangevallen worden, waardoor men aangevallen wordt. Zo simpel is het.

Wanneer je gepantserd rondloopt omdat je in het verleden gekwetst werd, zet je een bescherming op voor een mogelijke toekomstige verwonding. Omdat je dit gelooft maak je gebruik van jouw creatieve kracht waardoor je een volgende aanval creëert en dat allemaal in een poging om een toekomstige herhaling uit het verleden te vermijden. Het is echter het huidige moment besmetten met een geloof van iets uit het verleden. Je krijgt hetzelfde ‘nu’.

Je hebt echter de mogelijkheid om te kiezen voor angst of voor liefde. Verdedigend denken is een niet aflatende keuze voor angst. Het ego heeft dan de leiding. Het gaat ervan uit dat je door iets of iemand gekwetst zult worden omdat dat iets of iemand lijkt op een verwonding uit het verleden.

Aan de hand van deze lessen word jij nu wijzer. Je wordt er je bewust van dat je herinnerd wordt aan iets uit het verleden en dat dit niets te maken heeft met wat zich nu voordoet. Je krijgt gewoon de kans om te vergeven, om je open te stellen, om te vertrouwen.

Ga voor jezelf eens na hoe defensief jij je opstelt. Ben je altijd voorbereid op strijd? Staat het volgende argument al klaar? Beoordeel je anderen? Val je anderen gevoelloos aan?

Herinner je dat als je aanvalt je de zaadjes zaait voor een aanval op jezelf. En ook al lijkt het er misschien op dat een verdediging bruikbaar is voor een uiterlijke aanval, het is slechts een reactie op een frequentie van jezelf.

Misschien lijkt het dwaas om ervaringen uit het verleden te gebruiken voor toekomstige voorspellingen, maar dit doet het wel degelijk. En het leidt tot een beperkt leven. Het staat je niet toe om van mensen te houden. Het is de reden waarom veel relaties mislukken. De oude wonden worden geplaatst tussen jou en de persoon die je niets heeft aangedaan. Toch voorspel je dat het weer gebeurt en ja hoor.

Verdediging is niet nodig. Je bent een krachtig, creatief wezen. Je staat in verbinding met de Bron die onaantastbaar en eeuwig is. Daar moet de focus op gelegd worden. Focus hierop en ontvang moed en kracht om zonder wapenuitrusting door het leven te gaan.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten