donderdag 20 mei 2021

Les 141. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is moeilijk om met een geest die getraind werd door de samenleving, te geloven dat vergeving alles zal brengen wat men wil. Maar is het niet zo dat je voor alles in deze wereld zoekt om gelukkig te worden? Is het niet zo dat je voor alles in deze wereld zoekt voor opwinding, vrede, vreugde?

Dat doe je wel degelijk. Je gelooft dat het de materiële dingen zijn die jou dit zullen geven. Maar dat doen ze niet. En velen die nu reeds tientallen jaren op het aardse vlak leven zien in dat het dikwijls teleurstellend was, soms heel erg teleurstellend.

Het is dus goed om de kracht van vergeving goed te begrijpen. Vergeving, zoals dit in Een Cursus in Wonderen beschreven wordt, is je afstemmen op de waarheid. Wetend dat alles wat buiten jou gebeurt eerst van binnen gemaakt werd. Aanvallen wat buiten jou is, is dus je eigen geest aanvallen, is het creëren van angst en onvrede en zo je vermogen van de ontwikkeling van dit dualistisch denkpatroon volledig te missen. 

Dat is wat vergeving voor jou doet als je de vergeving vanuit Een Cursus in Wonderen beoefent. Door die vergeving in praktijk te brengen laat je zien dat je de wetten van de schepping begrijpt, nl. dat jouw wereld vanuit jouw bewustzijn geprojecteerd wordt, dat je slechts aspecten van jezelf ervaart waarvan jij je hebt losgemaakt, die je van je hebt afgescheiden, niet werkelijk, maar zo lijkt het er wel op.

Als je dus liefde aanbiedt aan wezens die jij ontmoet, wezens die moeilijk zijn om mee om te gaan, als je hun ‘overtredingen’ vergeeft dan beaam je dat er geen overtreding is geweest en erken je dat wat je ziet een maaksel is van een frequentie uit jouw onderbewustzijn. Jij bent degene die dit voor jezelf veroorzaakt en het heeft dus geen zin om een personage in een droom aan te vallen.

Wanneer je denkt te dromen kan het heel echt lijken, je kan achtervolgd worden door een slechterik, je kan vallen, een vloedgolf op je zien afkomen. Wat ook je droom is, binnen die droom is er niets wat je kan veranderen … tot je een lucide droom begint te krijgen, een heldere, duidelijke droom.

Daar leiden wij jou naartoe. Wij leiden jou naar een duidelijke, zonneklare droom. Dat wil zeggen dat jij je er steeds meer bewust van bent dat je droomt. En wanneer je een heldere, duidelijke droom krijgt in deze realiteit, deze wakende realiteit, dan begin je die droom te veranderen omdat jij je bewust geworden bent hoe de werking ervan in elkaar zit. Word dus die ware schepper die je voorbestemd bent te zijn.

Voor deze lessen worden er geen specifieke instructies geboden. We raden jou aan een instructie te gebruiken uit een van de vorige lessen die goed voelt voor jou. Gebruik die om te mediteren en om je eigen ritme voor het oefenen te bepalen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten