maandag 10 mei 2021

Les 131 ~ Niemand kan falen die tot de waarheid tracht te komen. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

De waarheid is de waarheid en zal dat ook altijd zijn. Alle variaties, alle rechtvaardiging, oorlogen, veldslagen, meningsverschillen, scheidingen die jullie op deze planeet meemaken maakt allemaal deel uit van de illusie. De argumentatie van dualiteit: warm, koud, rijk, arm, trouw, ontrouw, waar, niet waar. Het zijn de spelletjes die zich afspelen op het horizontale niveau in plaats van de verticale lijn.

Je hebt twee keuzemogelijkheden: omhoog gaan, terug naar het Allerhoogste of op dezelfde horizontale lijn blijven en jouw kracht uitspelen in de wereld van het ego.

Liefde is de directe weg naar huis, geholpen door je innerlijke leiding die jou aangeeft wanneer je niet op de goede weg zit en wanneer wel. Dat doet liefde. Eerlijk, duidelijk en waar. Je kan er altijd beroep op doen. Jouw begeleidingssysteem is liefdevol.

Toch lijkt het voor velen niet liefdevol te zijn omdat men zo ver weg is van het juiste pad dat men constant pijn en lijden ervaart en daarom ook gelooft dat God niet van hen houdt.

Wat je nochtans hebt is een onophoudelijke, constante, altijd aanwezige indicator die aangeeft of je wel of niet op weg bent met Gods Wil voor jou, die jouw wil voor jou is.

Als je begrijpt dat Gods Wil voor jou jouw wil voor jou is en dat Gods Wil voor jou via geluk getoond wordt aan jou, begint alles te veranderen. Je beseft dat het idee van opofferen compleet zinloos is en dat God nooit zou vragen om op te offeren omdat dit jou nog nooit enige vreugde heeft gebracht en ook nooit zal brengen.

Maar er zit grote storing op de denkgeest van het ego die duizenden jaren lang gevoed is met onjuiste ideeën die voor waar zijn aangenomen en gekoesterd worden. Zo werd een leugen een waarheid en werd de waarheid, nl. dat God wil dat je gelukkig bent, dat dit jouw geboorterecht is om gelukkig te zijn, voor een leugen aangezien.

Je bent hier gekomen om jouw afgoden te volgen en sommige ervan kunnen mooi zijn zoals muziek, kunst, tuinieren, kinderen opvoeden, ervaringen die jou vreugde schenken.

Je hoeft niet te lijden, je moet je geest trainen, je moet bezit nemen van jouw denkgeest. Jouw soevereiniteit opeisen. Je niet makkelijk laten overmeesteren door de buitenwereld. Je bent in de wereld en niet van de wereld en wij proberen je naar die plek te brengen, naar je goddelijke verbinding waar je naar toe gaat voor vragen en de antwoorden, voor je energie als het ware. Je zoekt die niet meer bij anderen en eist niet dat de anderen anders zijn dan wat ze nodig hebben tijdens hun reis.

Hou je aandacht gericht op het leven, op die dingen die je wil voeden, uitbreiden en koesteren. Je negeert de ander niet, maar je begrijpt de wetten van de schepping. Je weet dat lijden niet nodig is en dat opoffering leidt tot verbitterd zijn. Je weet dat God Wil dat je gelukkig bent.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten