donderdag 13 mei 2021

Les 134 ~ Laat me vergeving zien zoals ze is. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is goed te beseffen dat jouw oordelen, haat, aanvallen – ook al denk je dat het gerechtvaardigd is – jou in de hel plaatsen.

Jij bent degene die eronder lijdt en dat vanwege een voortdurende litanie in jouw denkgeest dat dingen anders zouden moeten zijn dan ze zijn. Het is gewoon ruzie maken met dat wat is.

Als je begint eens te houden van dat wat is - of je het nu begrijpt of niet, je ziet iets in de wereld gebeuren, iemand gedraagt zich op een manier die volgens jou ongepast is – herinner jezelf er dan aan dat je niet alles weet, dat je het pad niet kent die een persoon loopt, dat je niet weet welke rol iemand speelt in deze grote vormgeving en bekijk de situatie met vergevingsgezinde ogen. Denk eraan je niet te laten meetrekken door de media. Wees je er bewust van dat je het hele plaatje niet kent.

Dat is vergeving.

Je zet een stap terug, een stap weg van doen alsof jij weet waarom mensen dingen doen en hoe ze daarvoor gestraft moeten worden. Speel niet voor God.

Als jij je er bewust van wordt, je realiseert dat je allerminst beschikt over de kwalificaties om voor God te spelen, wordt het steeds makkelijker om voorbij te gaan aan de drama’s van het leven.

Het kan zo maar zijn dat wat in januari een goed idee leek dat in juni helemaal niet meer zo is en wat in juni dan weer goed is, dat niet meer is in september.

Als je geduldig bent en het leven laat leven zonder steeds maar bezig te zijn met mogelijke scenario’s zal je merken dat het minder gelukkige gevoel dat je hebt ook steeds meer afneemt.

Je ziet bijvoorbeeld dat een verhaal een heel andere wending heeft genomen dan wat jij ervan gemaakt had. Je ziet bijvoorbeeld dat het probleem zich vanzelf heeft opgelost of dat die stimulans nodig was om een communicatie op gang te brengen, dat er een uitdaging nodig was om die stap te zetten.

Wat dus slecht leek was helemaal niet zo slecht. En veel kans dat als jij je bij de situatie had betrokken de gunstige wending niet had kunnen voordoen. Je weet dus gewoon niet wat iemand van plan is.

We raden jou wel aan eens te letten op wat jouw intentie is. Om met de ogen van vergeving naar de wereld te kijken en iedereen zijn eigen drama als het ware laat uitspelen. Hoe zit het met jouw focus op jouw leven? Ben je voldoende gericht op jouw leven of ben je meer betrokken bij dingen die andere aanbelangen. Verwaarloos jij je eigen leven? Projecteer jij je energie op situaties, mensen, plaatsen, dingen die niets met jou te maken hebben?

Haal je focus terug, terug naar jouw bewust zijn. Gebruik je focus om jouw leven goed te doen. Investeer in jouw leven, ontwikkel jouw denken, onderwijs jezelf over de spirituele waarheid, wees liefdevol in jouw leven, stap weg van het beoordelen van jan en alleman. Dat is vergeving in de praktijk.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten