vrijdag 28 mei 2021

Les 149 ~ Herhaling van de lessen 137-138. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is goed om echt te begrijpen dat jij inderdaad een gezegend wezen bent. Ik begin het commentaar altijd met deze woorden om jou hieraan te herinneren.

Door in de afgescheidenheid te komen, door op deze plaats te komen, jaag je afgoden na die jou ervan weerhouden diegene te zijn zoals je door God werd geschapen.

Uit die misleiding, van wie je werkelijk bent, ontstaat het lijden. Je ziet jezelf als feilbaar, zondig, onwaardig, onbemind. Velen dragen deze overtuigingen met zich mee. Het veroorzaakt lijden in jullie wereld en op jullie planeet gewoon omdat er niet gehandeld wordt als het heilig wezen dat jullie zijn, omdat er niet gehandeld wordt als dat goddelijke Aspect van de Denkgeest van God.

Met deze lessen wordt je geleid om precies zo te zijn als bedoeld is te zijn en om te leren beseffen dat als er iets is wat jou stoort dat geen deel is van jouw ware aard, maar een deel van iets dat je als jezelf hebt aangenomen.

Wanneer je ophoudt je te identificeren met het negatieve aan jezelf, zoals bijvoorbeeld opvliegend zijn, woede-uitbarstingen, angstig, maar dit erkent als iets wat binnengedrongen is in jouw denkgeest - de van oorsprong vredige denkgeest die verbonden is met het goddelijke – dan zal jij je niet zo slecht meer voelen over jezelf maar eerder gaan beseffen dat er iets in jou actief is dat niet liefdevol is en dus niet toebehoort aan wat je in werkelijkheid bent.

Je hoeft niet persé te weten waar dat liefdeloze vandaan komt, het hoort niet thuis bij jou. Het maakt je enkel verdrietig en neemt je verder mee het denksysteem van het ego in.

Het denksysteem van het ego is een mengeling van angstaanjagende en liefdeloze gedachten die ooit gedacht zijn en waar je gebruik van maakt sinds je die eerste liefdeloze, oordelende gedachte voor waar hebt aangenomen.

Kijk dus naar wat je gelooft. Geloof niet elke gedachte die je denkt. Ga er niet van uit dat alles waar is. Mediteer erover. Vraag je af of het goed is voor jou. Wees stil en luister. Het antwoord zal komen.

Het is niet iets wat jou werd aangeleerd. In de materialistische samenleving werd jou geleerd vooral niet naar binnen te gaan.
Het is bewust leren leven in het huidige moment.
Dat betekent niet dat je geen uitdagingen meer zal hebben. Er zijn nog genoeg onbewuste overtuigingen die nog opgeruimd moeten worden en die intussen wel nog dingen creëren.

Je zal dus diepere lagen in jouw bewustzijn raken na het afronden van jouw eenjarig trainingsprogramma dat het werkboek van Een Cursus in Wonderen is. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. De reis van angst is een lange reis en de chaos is groot.
Daarom werd dit boek geschreven om jou te helpen uit de put te klimmen die je voor jezelf gegraven hebt. Wij houden het licht boven jou en manen jou aan aan onze kant, de kant van het licht, te komen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen zie ik je weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten