zondag 23 mei 2021

Les 144 ~ Herhaling van de lessen 127-128. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Voor een geest die geregeerd wordt door het ego kunnen deze lessen uitdagend zijn.

Het kan goed zijn dat jij je bij deze lessen niet zo op je gemak voelt omdat jou geleerd werd dat de gedachten die je denkt jouw gedachten zijn.

Dat is een van de vergissingen die jou aangeleerd werd. Als je denkt dat jouw gedachten van jou zijn dan zou het ook zo moeten zijn dat jij met je vrije wil die gedachten in jouw denkgeest gestopt hebt. Zo is het niet gegaan.

Vroeg in jouw ontwikkeling maakte je kennis met instructies uit jouw samenleving. Door deze vele herhaalde indoctrinaties is dit onderricht diep verankerd en nog steeds aanwezig.
Destijds werden die voorschriften als het ware door jouw ego-geest aangenomen als een vorm van overleving. Bijvoorbeeld, toen je twee jaar oud was, was er een probleem omdat jij je erwtjes niet op at. Je moeder reageerde met een straf of trok haar liefde van je af waardoor jij op een bepaalde manier gereageerd hebt om jezelf te beschermen. Het ego leerde jou om vooral dat lichaam in leven te houden, het leerde jou een overlevingsmechanisme, weliswaar met een primitieve frequentie.

Je ontwikkelde een gedrag. Je begon bijvoorbeeld toe te geven om die dingen te eten die andere mensen wilden dat je at omdat je anders in de problemen terecht kwam, je zou gestraft worden of men keerde de rug naar je toe, je werd afgewezen. Best traumatisch voor dat kleine wezentje.

Nu je ouder bent heb je misschien een probleem met je lichaamsgewicht. Van dat kindertrauma ben jij je echter niet bewust, het zit opgeslagen in jouw onderbewustzijn. Toch wekt dit probleem gedachten en gevoelens op. Je merkt bijvoorbeeld dat je gezond wil eten, dat je verlangt naar een gezond lichaam en een mooi figuur, maar het is lastig om dit vol te houden als gevolg van die onbewuste programmering die diep verscholen zit.

Als je dus dingen zegt als ‘ik heb enkel gedachten die God ook denkt’ of ‘Gods Liefde is de enige Liefde die er is’, dan herprogrammeren wij jou voorzichtig terug naar de waarheid. Maar voor jou is het moeilijk om dit te kunnen aanvaarden. En dat is oké. Uiteindelijk hebben wij de overhand. Er wordt tegengewerkt en er is tegenspraak met veel gedachten, overtuigingen en ideeën die je nog elke dag ervaart in jouw normale door het ego gedreven denkpatroon.

Als deze nieuwe overtuigingen dus een beetje hooghartig lijken of moeilijk te bereiken, wees dan lief en geduldig voor en met jezelf. We steken als het ware een stokje voor de gedachten, overtuigingen en ideeën die het ego ontwikkeld heeft om jou te beschermen, om te voorkomen dat je gestraft of gekwetst werd.

Het ego geeft jou dus een waarschuwing, een signaal dat je een gevaarlijk gebied betreedt en probeert de herprogrammering van je denken tegen te houden omdat het tenslotte problemen wil voorkomen.

Het kan dus zijn dat door deze lessen te doen er een heel sterk argument naar boven komt. Laat dit dan gewoon toe. Observeer het argument en weet ‘zo, hier is mijn geest echt niet blij mee, dat is interessant’, maar probeer wel om die gedachten van onenigheid, van tegenstrijdigheid niet de bovenhand te laten nemen. Denk in plaats daarvan aan de lessen. Oefen ze ijverig en trouw en weet dat alles, langzaam misschien, maar zeker zal veranderen in een veel rustiger denkgeest.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen zijn we er weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten