maandag 24 mei 2021

Les 145 ~ Herhaling van de lessen 129-130. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Als je ooit al eens iemand gesproken hebt die Een Cursus in Wonderen meerdere jaren beoefend, zal die jou kunnen vertellen dat er twee werelden zijn. Er is de wereld van het ego die voor de meesten de aanzet is om Een Cursus in Wonderen te gaan lezen en de lessen te beoefenen en er is een wereld van vrede, geluk, vreugde en begrip over hoe gedachten, overtuigingen en het emotionele begeleidingssysteem werken, waarin je duidelijk de directe relatie ziet tussen wat je denkt en hoe men zich voelt.

Er zijn nog veel verkeerde gedachten, gedachten die niet op de waarheid gebaseerd zijn, maar naarmate men meer ervaring hierin krijgt begint men ook in te zien dat men niet elke gedachte die men heeft dient te geloven.

Het is wat mensen gek kan maken, dat het idee, de gedachte in hun hoofd hun aandacht en liefde nodig heeft en dat is gewoon niet waar.

Er zijn gedachten die opkomen waarnaar gekeken moet worden om te beseffen dat het een liefdeloze gedachte is waarna men zich tegelijkertijd kan afvragen wie dat geloof eraan gegeven heeft en kijken naar wat dat geloof dan is.

Zo'n gedachte geeft aan dat er een liefdeloze overtuiging verborgen zit in de denkgeest, een overtuiging die dit soort gedachten genereert.
Liefdeloze gedachten komen uit het rijk van het ego.

Wanneer een liefdeloze gedachte opkomt heb je een keuze gemaakt die gebaseerd is op de wereld van het ego, een materialistische gedachte, overtuiging, observatie, oordeel waardoor meer en meer gedachten van dezelfde frequentie blijven opkomen.

Het denksysteem van het ego is zo verbreid omdat het zoveel voedsel gekregen heeft in jullie samenleving. Zoveel films die gemaakt zijn over oorlog, vernietiging, hongersnood, verkrachting, moord. Al die programma’s voeden het denksysteem van het ego met een enorme hoeveelheid energie. Het kan er dus op lijken dat men de controle kwijtraakt als men in het denksysteem van het ego verzeild geraakt.

De beginfase van de studie van Een Cursus in Wonderen kan dan verwarrend zijn, het gevoel dat men een fout gemaakt heeft, dat het een stomme cursus is, dat men gaat denken dat er iets mis is aan jou. Gedachten die allemaal afkomstig zijn uit het denksysteem van het ego waar je dan een tijd in verblijft.

Als jij je dus slecht begint te voelen is het daarom goed om bewust te worden van jouw gedachtegang. Je denkt bijvoorbeeld aan het feit dat je misschien de huur niet zal kunnen betalen en … of je man is nog niet thuis en … Een hele reeks van gedachten kunnen volgen die je in een spiraal naar beneden halen, die je verder trekken in het denksysteem van het ego. En het kan erop lijken dat je alles kwijt bent wat je geleerd had.

Maar het is niet verdwenen. Het kan onstabiel lijken omdat je van het ene denksysteem naar het andere springt. Maar voor je Een Cursus in Wonderen begon had je geen weet van een ander denksysteem en was het alleen maar beangstigend.

Wat er nu gebeurt is dat je periodes van vrede zult hebben waar je op een lijn zit, je goed voelt, op je gemak, blij en tevreden. Als er dan een terugval is in het denken van het ego zal dit als moeilijker aanvoelen dan wanneer het er voortdurend was. Dat wil niet zeggen dat je een slechte leerling bent. Het betekent gewoon dat je bezig bent met een trainingsprogramma in het veranderen van het krachtigste ding van de wereld: je denkgeest.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten