donderdag 2 december 2021

Les 337 ~ Mijn zondeloosheid beschermt me tegen alle kwaad. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Zonde, schuld en angst houden jouw volmaaktheid voor jou verborgen.

De verzoening, wanneer je die voor jezelf accepteert, is het accepteren van je zondeloosheid, van je onschuld en van de onschuld van je broeders en zusters.

En in die aanvaarding, door de praktijk van vergeving, krijg je alle kleine beetjes van je geest terug die verdwaald raakten in je aardse ervaring.

Elke wrok, elke wond, elk onwaar geloof, hoe klein ook, die je hebt is een aanslag op de eenheid van het bewustzijn. Het is een aanslag op je eigen kracht en vermogen om te manifesteren wat je wil ervaren.

Vergeving geeft jou terug wat altijd van jou was en dat je ten onrechte weggegeven hebt in de overtuiging dat een oordeel gerechtvaardigd is, dat het veroordelen van anderen jou op een of andere manier beter maakt of dat de ‘zonde’ die ze begaan hebben ongestraft blijft als jij ze niet straft.

Laat dat alles aan God over. Het is niet jouw zaak wat iemand anders doet. Weet ook dat vergeving niet betekent dat je over je heen laat lopen en ook niet dat je een slachtoffer bent. Het betekent dat je de kracht en verbinding hebt om elke situatie die op je pad komt en zich aan je voordoet, aan te kunnen.

Deze leerstof gaat over wat je met je denken doet. Het is je denken die jouw realiteit creëert. Door dit onderricht in praktijk te brengen zie je dat je niet wordt aangevallen omdat jij niet aanvalt. Omdat je vol liefde bent.

 Dit betekent niet dat je niet kunt doorgaan met je dagelijkse bezigheden, naar je werk gaan, voor je gezin zorgen, tuinieren, genieten en ook niet dat jij je als een monnik in een klooster moet gedragen.

Het betekent dat jij de baas bent over je denkgeest en geniet van je dag. Je doet datgene waartoe je geïnspireerd wordt, wat je gelukkig maakt, wat je vreugde brengt. En naarmate je meer en meer vergeving beoefent en de geest weer re-integreert zal er steeds meer vreugde en geluk naar je toe komen omdat je geen liefdeloze overtuigingen en ideeën meer in je eigen bewustzijn toelaat.

Dit is de oefening die blijft doorgaan ook als deze lessen afgelopen zijn. Doorgaan met het beoefenen van vergeving en liefdeloze overtuigingen en ideeën in je geest niet langer ondersteunen en voeden totdat ze helemaal geen energie meer van je hebben en ze in het niets verdwijnen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten