zaterdag 4 december 2021

Les 339 ~ Ik zal ontvangen wat ik maar vraag. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit klinkt als onzin, is het niet, dat jij vraagt om de dingen die je pijn doen.

Maar wat denk je dat je doet als je veel eet, als je bijvoorbeeld voortdurend voedsel in een lichaam stopt dat eigenlijk genoeg heeft en dus een ongemak veroorzaakt? Je voelt je vol, je moet je broek losknopen en als je op de weegschaal gaat staan en ziet dat je 20, 30, 40 pond te zwaar bent geef je het lichaam de schuld. Je krijgt echter wat je wilt, waar je om gevraagd hebt en ontvangt.

Of hoe zit het als je 'verliefd' bent op iemand die gemeen tegen je doet, maar je er toch bij blijft omdat je denkt dat jij hem of haar kan redden. Dit is iets dat veel spirituele mensen doen omdat ze denken dat als ze 'spiritueel genoeg' zijn ze de persoon die hen misbruikt kunnen veranderen.

Daarom hoor je ons altijd zeggen dat je eerst van jezelf moet houden en vervolgens die liefde met anderen moet delen. Want als je van anderen houdt voordat je van jezelf houdt kan je een gewelddadige relatie toestaan.

Wat is een gewelddadige relatie? Het is je bereidheid om in het gezelschap te zijn van dingen die pijnlijk zijn. En dat is wat je wilt; daarom blijf je. Daarom ben je daar.

Vandaag willen we dat je eens kijkt naar die dingen die je vraagt of het nu gaat om een verslavend gedrag, over het straffen van partners, een gebrek aan werkgelegenheid.
Kijk naar die dingen die je elke dag kiest en die je ongelukkig maken en vraag jezelf af waarom je daarvoor kiest. Waarom zeg je voortdurend dat het goed is in plaats van toe te geven dat het eigenlijk niet goed is en dat jij je geweldig wil voelen, krachtig, gezond, geliefd, dat je liefde wil bieden en vreugde ervaren.

Stop ermee te kiezen voor dingen uit die diepere lagen van je geest.
Dat is natuurlijk waar Een Cursus in Wonderen aan werkt.
De oppervlakkige niveaus van je denkgeest zijn gemakkelijk toegankelijk, maar de diepere niveaus van je geest zijn dat niet en het zijn die diepere niveaus van je denkgeest die beschadigd werden door onjuiste ideeën, overtuigingen, indoctrinaties, propaganda, training van religieuze leraren, ouders. Zelfs kunnen enkele van die dingen met je meegekomen zijn uit andere incarnaties, maar je kan ze nu genezen.

Maak je geen zorgen over die andere incarnaties. Doe je werk nu, kies nu voor liefde, voor activiteiten met een hogere frequentie, voor voedsel met een hogere frequentie, voor amusement met een hogere frequentie en uiteindelijk zul je een frequentie van vreugde, liefde en vrede vasthouden.

Deze leerstof voegt een ander aspect toe aan die frequentie. Ze stelt je in staat om boven de dualistische wereld uit te stijgen naar de non-dualistische wereld waar je alles kunt accepteren wat er ook op je pad komt, wetende dat het er is om je iets te onthullen.

En nogmaals acceptatie betekent niet dat je een voetveeg moet worden of dat jij je laat misbruiken. Het betekent dat je niet constant heen en weer geslingerd wordt in de dualiteit, maar erboven uitstijgt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten