donderdag 23 december 2021

Les 358 ~ Geen enkel beroep op God kan onverhoord en zonder antwoord blijven. En hiervan kan ik zeker zijn: Zijn antwoord is het antwoord dat ik werkelijk wens. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Veel van de dingen die je wilt zijn niet goed voor jou. Dingen waarvan je denkt dat ze je gelukkig zullen maken doen dat niet. 

Maar hoe weet je wat je moet doen, waarheen je moet gaan, wat je moet volgen? Je moet weten dat je over een begeleidingssysteem beschikt dat volledig afgestemd is op liefde. Dat wil zeggen dat jij je goed voelt als je op het goede spoor zit en dat je je slecht voelt als dat niet het geval is.

En we hebben het hier niet over plezier, zoals je goed voelen bij het eten van een stuk chocoladetaart. Dat is een sensatie, dat is geen geluk. Als je je overgeeft aan een te veel genotssensaties word je ongelukkig en kan dit leiden tot verslaving. Je hersenen worden gestimuleerd door je zintuigen, er wordt een chemische stof vrijgegeven en die zorgt er dan voor dat je je goed voelt. 
Wij leggen de focus op een algemeen en stabiel gevoel van vrede, geluk en tevredenheid gedurende de dag.

Voor velen van jullie is dit een droom. Er wordt oppervlakkig emotioneel gereageerd op wat er in de wereld gebeurt. Het is een aanwijzing dat je nog niet afgestemd bent op geluk. Er wordt in de wereld gezocht naar geluk en dat geeft ze je niet. Misschien wat tijdelijke oplossingen, maar geen algemeen gevoel van welzijn die jou doordringt.

Zorgen voor een algemeen beter gevoel is bijvoorbeeld een wandeling maken in de natuur. Op zich lijkt dit misschien niet zo belangrijk, maar als je maand na maand doorgaat met wandelen in de natuur, ontwikkel je een niveau van verbondenheid en geluk met de natuur waardoor jij je na verloop van tijd beter voelt.

Wat we jou vandaag vragen te doen, is - en dit is vandaag natuurlijk een zeer gunstig moment ervoor, kerstavond, een geweldige tijd om te beseffen hoeveel je consumeert of het nu gaat om eten of drinken of winkelen - is tijd te nemen voor contemplatie om te kijken waar je op zoek bent naar geluk. Zoek je het buiten jezelf of cultiveer je in de loop van de tijd gezonde gewoonten die je een gevoel van tevredenheid en gemak geven.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten