vrijdag 17 december 2021

Les 352 ~ Oordeel en liefde zijn tegendelen. Van het ene komt alle leed van de wereld. Maar van het andere komt de vrede van God Zelf. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Het belangrijkste dat we je met deze lering willen geven is vergeven.

Vergeef, wetende dat er nooit een zonde is begaan. Vergeef, wetende dat de afscheiding die jullie ervaren en die zo echt lijkt, niet echt is. Jij hebt je Vader nooit verlaten en je Vader heeft jou niet in de steek gelaten.

Jij besloot af te dalen in afscheiding als een experiment om te zien hoe het is om alleen te zijn. En je vindt het niet leuk om je afgescheiden te voelen.
Toch houdt de angst, die het gevolg is van je oorspronkelijke beslissing, je weg van God en weerhoudt jou ervan terug te keren naar huis.

Velen dragen de gedachte bij zich van een straffende Vader. Het weerhoudt je ook om te vergeven omdat iets in jou zegt dat je iets vreselijks verkeerd gedaan hebt.

Je bent je er niet bewust van, maar het is een onderliggend schuldgevoel in jouw denkgeest die zegt dat je niet goed genoeg bent, dat je iets verkeerd gedaan hebt en dat je hiervoor gestraft zult worden.

Sommige kerken van weleer hebben, in de vorm van een hel, handig ingespeeld op deze onbewuste schuld. Er werden zaadjes van hel en van een dag des oordeels geplant en tot op zekere hoogte wordt dit geloofd.

Maar het is een onjuistheid in je denken. Je wordt niet veroordeeld. Je oogst slechts de vruchten van de zaden die je zelf gezaaid hebt.
Als je de zaden van nog meer afscheiding zaait zal je nog meer lijden.
Als je hiermee stopt en elke dag naar je beste vermogen vergeving beoefent, ook al weet je dat het niet volmaakt is en dat het ego zal proberen je vast te houden aan je oordelen, stop je toch met het zaaien van afscheiding en angst, maar zaai je de zaden van liefde die je in de toekomst zult oogsten.

Zie dit proces dus niet als iets groots. Het gaat om alle kleine dingen die je elke dag doet en die liefdevoller zijn voor jezelf en anderen, meer vergevingsgezind en minder veroordelend.

Blijf gewoon dit basiswerk doen, wetende dat elk van die beslissingen een klein wonder is, een zaadje van liefde in plaats van angst. En terwijl je doorgaat met het zaaien van liefde in plaats van angst, zal de angst uit je geest verdwijnen, zal vrede toenemen, zal jij je steeds minder alleen voelen en elke dag meer en meer geleid worden.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten