woensdag 8 december 2021

Les 343 ~ Er wordt van mij geen offer gevraagd om Gods genade en vrede te vinden. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Een van de grote angsten van het ego is dat verlossing je alles zal kosten.

Het tegenovergestelde is waar. Maar het hoort bij het ego omdat projectie het ontkennen is van de waarheid door het buiten jou te zien. Volgens het ego vraagt God jou om een offer te brengen en neemt God alles van jou af om in ruil daarvoor je verlossing te geven.

De waarheid hiervan is dat dit het werk is van het ego. Het ego neemt je alles af en zegt jou dat het jou zo je verlossing zal geven. En het ego is hier consistent in want wat het ego doet projecteert het consequent op God. Het ego geeft God de schuld voor alles wat het zelf doet.

Dit is de grote ommekeer die jij in je geest moet maken. De angst die je voor God hebt is in feite de angst van je eigen ego en wat het met je doet.

Als je terugkijkt op je lijden, je pijn, angst en verwarring die je ervaren hebt, vertelt het ego jou dat het erger zal worden wanneer jij je tot God wendt door liefdevol te zijn. Het vertelt je dat er dan van je geprofiteerd zal worden of dat je alles zult verliezen wat je hebt.

De waarheid is het tegenovergestelde. Als je bij je egodenken blijft verlies je alles in de dood, je gezondheid, je dierbaren, je bezit.

Liefde daarentegen verbindt jou met de allesomvattende welwillende kracht die de bron is van alles. De bron van kracht, liefde, vreugde, creativiteit. Het is waar je vandaan komt, het is jouw thuis.

Verlossing, volgens Een Cursus in Wonderen, is dat je terugkeert naar dat Alles Dat Is, naar alles wat je bent, je realiserend dat je alles hebt gekregen wat je nodig hebt en dat het nog steeds in je zit. Het is aan jou om ernaar te kijken.

Je kunt voor je verlossing niet naar de wereld blijven kijken want jouw verlossing ligt in de zelfrealisatie van alle gaven die je in je hebt, je liefde, creativiteit, inspiratie, gedrevenheid, verwachting. Het hoort je allemaal toe. Het is van jou. Het is alleen verborgen door de leugens van het ego en zijn projectie. Je zoekt buiten jezelf naar dat wat je binnen in jou hebt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten