vrijdag 24 december 2021

Les 359 ~ Gods antwoord is een vorm van vrede. Alle pijn is genezen, alle ellende vervangen door vreugde. Alle gevangenisdeuren zijn geopend. En alle zonde is verstaan als louter een vergissing. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Vandaag is voor velen van jullie een grote dag. Het is eerste kerstdag en deze dag is een geweldige kans om te voelen of je op het goede spoor bent.

Omdat deze dag alles veel intensiever is, geeft dit jou de kans om te voelen hoezeer je niet geneigd bent om te vergeven, om te voelen wat je waardeert of niet waardeert aan wat je doet.

Vandaag kan werken als een katalysator voor hen die het spoor bijster zijn.
Voor andere die op de goede weg zijn kan het een vreugdevolle dag zijn.

Maar voor hen die de weg een beetje kwijt zijn kan het zijn dat dit uitvergroot wordt, wat prachtig is omdat het aantoont wat niet in orde is in je leven.

Voor hen die vandaag gelukkig zijn, die vervuld zijn, die leven zoals men wil leven, die voelen hoe het bewustzijn evolueert, zeggen we graag Zalig Kerstfeest, wij danken jou voor het werk dat je gedaan hebt.

Voor hen die het een beetje moeilijk hebben, die zich een beetje verloren voelen of op hol geslagen, voor hen die het gevoel hebben dat hun leven er niet uitziet zoals men zou willen dat het eruit ziet, vragen we deze dag te gebruiken als een katalysator. Inventariseer vandaag eens wat je echt wil veranderen in je ervaring.

Onthoud dat jij je eigen bewustzijn ervaart en dat de dingen die je niet leuk vindt en die blijven verschijnen, blijven voorkomen omdat je het toelaat dat ze blijven gebeuren. Je blijft ze ruimte geven in je denkgeest.

Niemand anders dan jijzelf kan jou redden. Dit is ook wat ons dierbaar kanaal in de loop der jaren heeft geleerd en waar veel mensen zich soms over verbazen. Ze moet haar eigen problemen oplossen. Kerstmis was altijd een moeilijke tijd, maar ze is er door de jaren heen in geslaagd om los te laten wat ze niet wil en in haar leven toe te laten wat ze in deze specifieke tijd wel wil en dat dus zorgt ervoor dat ze nu geen stress heeft.

En dit kan voor jou ook het geval zijn. Een van de dingen waar je tijdens het beleven van deze kerstdag kan op ingaan is dat je erkent wat niet goed voelt. Misschien voel je irritatie tegenover iemand aan tafel. Ga er dan vandaag eens rustig voor zitten en vraag jezelf af wat die gedaan heeft dat zo erg is.

De waarheid is dat die ander geen zonde heeft begaan. Misschien, in de ogen van jouw ego, fouten gemaakt. Ze zien er misschien niet uit zoals je wilt, spreken misschien niet zoals jij wilt, maar wie ben jij om te beslissen wat en hoe ze zouden moeten zijn?

Dat is niet jouw taak. Ook zij zijn gemaakt naar het beeld van God, hebben bepaalde opdrachten en bepaalde persoonlijkheden gekregen die allemaal bij hen passen op hun reis en die hen zullen helpen de dingen te leren en te ervaren die ze moeten leren en ervaren om te groeien.

Wie ben jij om over hen te oordelen? Wie ben jij om te zeggen dat ze ongelijk hebben en anders zouden moeten zijn?

Neem vandaag eens de tijd om te kijken naar die ‘zondige’ relaties, om te kijken waarom jij je gerechtvaardigd voelt ze te beoordelen, waarom jij met stenen zou mogen gooien.

Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Dus laat vandaag alle wrok die je nog hebt los. Die wil je toch niet mee het nieuwe jaar in nemen? Het dient je niet en het zal niets ten goede manifesteren.

Je zal er wel baat bij hebben als je je wrok loslaat. Je zal voelen dat er vrede in je geest komt. Die ander zal blijven zijn wat hij is en wat hij doet, maar jij hoeft je hier niet door te laten storen. Je kan dat deel van je denkgeest terugwinnen en je wijden aan het Goddelijke.

Ik ben diegene die je kent als Jezus. Ik wens jullie allemaal een vrolijk kerstfeest en ik spreek jullie morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten