dinsdag 14 december 2021

Les 349 ~ Vandaag laat ik de visie van Christus voor mij naar alles kijken en ik beoordeel het niet, maar schenk in plaats daarvan alles een wonder van liefde. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

In de driedimensionale wereld is dit een grote blinde vlek omdat je getraind en gefocust bent op materialisme waarbij het lijkt dat je verliest wat je weggeeft.

Het tegenovergestelde is waar. Wat je geeft zal je ontvangen.
Hoe komt dat? Omdat je laat zien dat je het hebt. Je weet dat je het aan iemand kan geven en daardoor neemt je bewustzijn ervan toe.

Dus, bijvoorbeeld, laat ons zeggen dat jij jezelf niet ziet als een aardig en liefdevol persoon, maar je besluit om aardiger en liefdevoller te worden en je begint op zo’n manier te handelen, te spreken en te denken. Je gebruikt je vrije wil: ik ga aardiger en liefdevoller zijn.

Als je dit doet terwijl je met andere mensen omgaat krijg je die liefde teruggespiegeld in hun gedrag, acties, woorden en handelingen. Zo ontvang je meer liefde omdat je meer liefde hebt gegeven.

Als je veroordelend, hard en wreed bent en dat uitdrukt, krijg je ook daar meer van terug. Mensen zullen niet liefdevol en aardig voor je zijn als jij hard, wreed en veroordelend bent.

Wat je geeft, krijg je terug en dat is een belangrijk punt voor jou om te begrijpen.

We komen aan het einde van deze lessen, geliefden. Deze belangrijke principes zijn dus waardevol om opnieuw in overweging te nemen. Wat je geeft, krijg je honderdvoudig of duizendvoudig terug.

Als je liefde geeft, als je je passie aan de wereld geeft, laten we bijvoorbeeld zeggen dat je van kunst houdt dan moet je dat naar buiten brengen. Dat betekent dat je de discipline en het bewustzijn moet hebben om te creëren en te genieten van je artistieke inspanningen.
Vervolgens deel je het met de wereld op welke manier ook je gemotiveerd bent om dat te doen waarop je waardering voor je kunst, die je met de wereld deelt, krijgt.

Hetzelfde geldt voor als je iemand vergeeft. Je doet een stap terug van een oordeel over iemand en geeft hiermee jezelf een cadeau.

En dat is wat verkeerd gezien wordt. Wanneer je zelfingenomen bent over je oordelen over anderen dan realiseer jij je niet dat jij ontkent wie je werkelijk bent. Je ontzegt jezelf het wonder.

En wat is een wonder? Een wonder is dat je liefde kiest in plaats van angst. Je gebruikt je vrije wil om te beslissen te kiezen voor liefde in plaats van voor angst, om de afscheiding niet groter te laten worden maar om die te laten krimpen telkens je vergeving kan aanbieden.

En jij bent degene die daarvan profiteert. Je bent als het ware egoïstisch door vergevingsgezind te zijn, ook al ziet de wereld het tegenovergestelde.

Maar het is natuurlijk een omgekeerde wereld die wil dat je dingen waardeert die waardeloos zijn.

Doe dus het tegenovergestelde van wat deze wereld wil, oordeel niet en wees niet bang.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten